Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΣ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ 2011



Η μοναδική εισπρακτική ενασχόληση του κράτους από τους πολίτες του, που έχει σαν αποτέλεσμα την ανικανότητα του  να αντιμετωπίσει τα σοβαρότατα προβλήματα τους, αναγκάζοντας έτσι τις τοπικές κοινωνίες να παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης  όλων των φορέων και Συλλόγων, στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας με θέμα την εγκληματικότητα!
Το γεγονός ότι οι επαναλήψεις παρόμοιων συναντήσεων  και επαφών με την φυσική και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα, έχει εξοργίσει τους εκπροσώπους των πολιτών, οι οποίοι είναι πλέον αποφασισμένοι να κινηθούν προς κάθε κατεύθυνση, για την εξεύρεση ριζικών λύσεων στα προβλήματα της περιοχής.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι εκπρόσωποι των εμπόρων είχαν συναντηθεί με τον Γ.Γ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Τασιούλα, ο οποίος τους είχε διαβεβαιώσει για την ενίσχυση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνση Θήβας με 38 Ειδικούς Φρουρούς, εκ των οποίων οι 19 θα έφταναν εδώ τον Ιούνιο και οι υπόλοιποι τον Αύγουστο 2010.
Οι υποσχέσεις όχι μόνο δεν τηρήθηκαν, ενώ παράλληλα μειώθηκαν επικίνδυνα οι ένστολοι του Νομού, λόγω συνταξιοδότησης, έχοντας προκαλέσει πονοκέφαλο στην ηγεσία της Βοιωτικής ΕΛ.ΑΣ.
«Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας  και άμεσα να κινηθούμε, γιατί η εγκληματικότητα καλπάζει, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε  ο επόμενος στόχος αυτών που δρουν ανεξέλεγκτα» τόνισε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας Ν. Στρατέλος, τονίζοντας ιδιαιτέρα την στάση της ΕΛ.ΑΣ, που με  το φιλότιμο τους  κρατούν την κατάσταση εντός ελέγχου!
Οι πρώτες κινήσεις του Αντιδημάρχου Θηβαίων Α. Χατζησταμάτη ωστόσο, έχουν αναπτερώσει το ηθικό όλων, που διαπίστωσαν τα αποτελέσματα των κατεδαφίσεων στον Συνοικισμό σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες επαφές του στην Υγειονομική υπηρεσία, αλλά και τις προθέσεις του Δήμου να προχωρήσει στις άμεσα απαιτούμενες ενέργειες τόσο για την στελέχωση της ΕΛ.ΑΣ όσο και για την αλλαγή της εικόνας στον Προσφυγικό Συνοικισμό.
Αποφασισμένος να βάλει το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο είναι και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Θήβας Κ. Χαρέμης όχι μόνο με το θέμα των λαθρομεταναστών , αλλά και με όσους τους εκμεταλλεύονται οικονομικά, αναγκάζοντας τους να ζουν σε τρισάθλιες συνθήκες.
Ιδιαίτερα επικριτικός για την όλη κατάσταση ήταν ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Α. Σαμιώτης, που πολύ καιρό πριν είχε επισημάνει τους κινδύνους και είχε επιστήσει την προσοχή για τα τεκταινόμενα στον Συνοικισμό,  μιλώντας αιχμηρά για την στάση της Υγειονομικής Υπηρεσίας, που έκοψε το πρόστιμο σε παρακείμενο κατάστημα, αποφεύγοντας ωστόσο να γυρίσει το κεφάλι στην τραγική κατάσταση της περιοχής.
Το θέμα επανήλθε πάλι στο πρόβλημα της ΕΛ.ΑΣ, από τον Πρόεδρο των Επαγγελματοβιοτεχνών Χ. Χαρατσή, ο οποίος επεσήμανε την αναποτελεσματικότητα των οποιονδήποτε μέτρων χωρίς την στήριξη της.
Σοκαρισμένος δήλωσε ο Δήμαρχος Θηβαίων Σ. Νικολάου με τα όσα είδε τόσο στα εγκαταλελειμμένα κτίρια  (παλιά εργοστάσια, αποθήκες κ.α), κυρίως όμως στον Συνοικισμό, όπου οι άνθρωποι ζουν με τα τρωκτικά και οι ακαθαρσίες «τρέχουν» στους δρόμους.
Μίλησε για τον σχεδιασμό του Δήμου σχετικά με παρεμβάσεις στα παλιά σπίτια σε συναίνεση με τους ιδιοκτήτες  και παρότρυνε την ενεργοποίηση του Πρόεδρου του Τοπικού Συμβουλίου Κ. Χαρέμη, τονίζοντας: «Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και αν καταφέρουμε κάτι, θα έχουμε κάνει μια καλή αρχή».
Την αξιοποίηση της τεράστιας περιουσίας του Δήμου στον Συνοικισμό πρότεινε ο κ. Σαμιώτης, η οποία τελικά περιλαμβάνεται στα σχέδια Δημάρχου – Αντιδημάρχου, που αναμένεται να κάνουν την αρχή με το σφράγισμα όσων δημοτικών κτιρίων έχουν καταπατηθεί.
Το Τμήμα Υγιεινής όμως, είναι η προειδοποίηση, καθώς το επόμενο βήμα του κ. Χατζησταμάτη, είναι η επίσκεψη του ΣΔΟΕ στον Συνοικισμό και τις άλλες περιοχές, όπου ιδιοκτήτες έχουν ενοικιάσει σπίτια  σε μεγάλο αριθμό αλλοδαπών, καθώς και σε ακίνητα που έχουν αγοραστεί από αλλοδαπούς, στα οποία επίσης διαμένουν ένοικοι πλέον του δέοντος.
Άμεση προτεραιότητα του Δημάρχου ωστόσο, αποτελεί η αποστολή κατεπείγοντος εγγράφου στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ως δείγμα καλής θέλησης αρχικά της νέας Δημοτικής Αρχής και σε  περίπτωση  επανάληψης της αδιαφορίας του για το πρόβλημα  άμεσα δραστικά μέτρα, όπως η κατάληψη της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήβας, πρότειναν οι φορείς, μέχρις ότου οι αρμόδιοι αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης.
Φορείς και σύλλογοι τέθηκαν στο πλευρό του αρμόδιου Αντιδήμαρχου Α. Χατζησταμάτη,  η αποφασιστικότητα του οποίου ενδεχομένως να συναντήσει πολύπλευρες αντιδράσεις
Οκ. Χατζησταμάτης την επόμενη της συνάντησης ημέρα κινήθηκε άμεσα! Στις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας η Υγειονομική Υπηρεσία θα βρεθεί στον Συνοικισμό, μαζί με την ΕΛ.ΑΣ, την Δημοτική Αστυνομία και την Πολεοδομία και η συνέχεια έπεται…