Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Προσφυγικός Συνοικισμός Θήβας!!! αρχισε η αναπλαση



«Επιχείρηση συνοικισμός» συνέχεια  
Στο τρίτο και καθοριστικό στάδιο της «επιχείρησης Συνοικισμός» προχώρησε σήμερα το πρωί ο Δήμος Θηβαίων, κατεδαφίζοντας οχτώ ακόμα παραπήγματα που αποτελούσαν εστίες μόλυνσης στον πολύπαθο προσφυγικό Συνοικισμό, υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου Θηβαίων Ανδρέα Χατζησταμάτη και τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών τους.
Έπεται όμως και συνέχεια αφού η νέα Δημοτική Αρχή έχει βάλει στόχο και σκοπό την ανάπλαση του Συνοικισμού, για να του δώσει την εικόνα που του αρμόζει και συνάδει με την ιστορία του.
 Στο πλευρό του κ. Χατζησταμάτη, ο οποίος ήταν και ο ίδιος πρόσφυγας και μεγάλωσε σ’ αυτές τις γειτονιές,  βρίσκονται οι ντόπιοι κάτοικοι, επικροτώντας τις ενέργειες του, αφού επιτέλους βλέπουν να γίνονται πράξη οι υποσχέσεις που άκουγαν τόσα χρόνια από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, που έμεναν όμως μόνο στα λόγια. « Κάποτε ο Συνοικισμός ήταν το ‘λουλούδι’ της Θήβας, τώρα βλέπεις μόνο αλλοδαπούς, σπίτια ετοιμόρροπα, σκουπίδια και βρωμιά. Είμαστε μαζί με τον Ανδρέα, να τα γκρεμίσουν όλα, να δούμε και εμείς μια άσπρη μέρα. Όσοι απομείναμε προσπαθούμε να συντηρούμε τα σπίτια μας, να τα κρατάμε καθαρά, αυτό θέλουμε και εμείς να είναι όλα νοικοκυρεμένα όπως παλιά και τα εγγόνια μας να βγαίνουν να παίζουν στις γειτονιές που παίζαμε και εμείς χωρίς να φοβούνται, χωρίς να κινδυνεύουν να μολυνθούν  » αναφέρει χαρακτηριστικά μια γυναίκα ντόπια κάτοικος του Συνοικισμού.   
Να θυμίσουμε ότι είχε προηγηθεί ενημέρωση με τη βοήθεια εκπροσώπων του πακιστανικού συλλόγου της Θήβας, σε ρόλο μεταφραστών για τις ενέργειες που θα προέβαινε ο Δήμος. Έτσι όσοι αλλοδαποί διέμεναν σε αυτά τα εγκατέλειψαν λίγες μέρες νωρίτερα αναζητώντας αλλού στέγη.  
  [ Ενα μπραβο στην νεα δημοτικη αρχη ]