Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου


Η 17η Νοεμβρίου, είναι η ημέρα μνήμης και τιμής της φοιτητικής νεολαίας του Πολυτεχνείου που με την αγωνιστική της διεκδίκηση άλλαξε το ρου της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας, εδραιώνοντας τη Δημοκρατία στη χώρα μας.
Σήμερα, 38 χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών αλλά και ολόκληρου του λαού για την κατάκτηση της ελευθερίας, της ισονομίας και της ισοπολιτείας, το μήνυμα του Νοέμβρη του 1973 που συνοψίστηκε με τις τρεις ηχηρές λέξεις «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία» παραμένει ζωντανό, αναλλοίωτο και επίκαιρο όσο ποτέ. Αποκτά εκ νέου νόημα, σήμερα που η Ελλάδα και οι Έλληνες προσπαθούν να κρατηθούν όρθιοι στον κυκεώνα της οικονομικής κρίσης, που φέρνει ανασφάλεια, κοινωνική και πολιτική κρίση.
Κάθε επέτειος του Πολυτεχνείου ξυπνά μνήμες. Μας θυμίζει ότι η προάσπιση της δημοκρατίας και η υπεράσπιση της ελευθερίας είναι χρέος όλων μας και διασφαλίζονται με την ενότητα, τη συλλογικότητα και την ομοψυχία.                                                                                                  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ