Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Η έκθεση φωτογραφίας «Ειρήνη είναι…» στη Θήβα

H ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΕΙΡΗΝΗ ΕΙΝΑΙ…» ΣΤΗ ΘΗΒΑ
Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας «Ελείτροχος», στο πλαίσιο του Διήμερου Φόρουμ Για την Ειρήνη και τη Μη Βία, που θα πραγματοποιηθεί στη Θήβα Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011, και σε συνδιοργάνωση με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) «Κόσμος χωρίς πολέμους και βία» και τον Δήμο Θηβαίων, καθώς και με τη συνεργασία της Θηβαϊκής Σκηνής της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας, θα φιλοξενήσει την Έκθεση Φωτογραφίας «Ειρήνη είναι….» 2011.
Η Έκθεση Φωτογραφίας περιλαμβάνει τις 40 διακριθείσες φωτογραφίες, στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας «Ειρήνη Είναι…» 2011, (http://www.eirinieinai.gr), πο
υ διοργάνωσε η ΜΚΟ «Κόσμος χωρίς πολέμους και βία», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού (http://www.kosmosxorispolemous.gr).
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ:
Παρασκευή 11 έως και Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011
ΧΩΡΟΣ:
Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Θηβαίων – Αίθουσα «Σεμέλη»
ΕΓΚΑΙΝΙΑ:
Παρασκευή 11 Νοεμβρίου – Ώρα: 20.00
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
Καθημερινά: 17:00 – 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ
Ελεύθερη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ του ΦΟΡΟΥΜ:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – Αίθουσα «Σεμέλη»:
- 11:00: Παρουσίαση της έκθεσης «Ειρήνη Είναι» και διαδραστικό δρώμενο με τίτλο «11 δευτερόλεπτα», με μαθητές της Θήβας.
- 20:00: Επίσημα εγκαίνια της έκθεσης «Ειρήνη Είναι» με τις 40 διακριθείσες φωτογραφίες του ομώνυμου διεθνούς διαγωνισμού υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού (www.eirinieinai.gr). ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – Αίθουσα «Αρμονία»:
- 19:00: Χαιρετισμός Δημάρχου κ. Σπυρίδωνα Νικολάου.
- 19:15: Θεατρικό Δρώμενο με θέμα τη Βία στην καθημερινότητα από μέλη της Θηβαϊκής Σκηνής της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας. Κείμενα: Λεμονιά Κουτσοβασίλη.
- 19:45 – 20:15: Συζήτηση με θέμα «Ακτιβισμός και Μη Βία: το διαβατήριο για το μέλλον», με ομιλητή τον πρόεδρο της ΜΚΟ Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία, Ελλάδας, κ Νίκο Στεργίου.
- 20:15 – 21:00: Συζήτηση με θέμα «Πνευματικότητα και Μη Βία» με ομιλητή τον Ισπανό Ανθρωπιστή διανοητή και ακτιβιστή κ. Eduardo Gozalo.
Μετά τιμής,
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Αναστασίου Ειρήνη

Μαρία Φουστανελλά