Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Επιτυχής διάσωση κυνηγού στον Ελικώνα


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, η επιχείρηση διάσωσης κυνηγού στον Ελικώνα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιβαδειάς και την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης – Κέντρο Επιχειρήσεων Λιβαδειάς, με τον συντονισμό του αρμόδιου αντιδημάρχου Λεβαδέων Κωνσταντίνου Κακοτρίχη.

Πιο συγκεκριμένα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δέχθηκε τηλεφώνημα λίγο μετά τις δέκα το πρωί από συγγενή του κυνηγού, ο οποίος ζήτησε τη βοήθεια του δήμου ενώ παράλληλα προσδιόρισε περίπου, το σημείο όπου βρισκόταν τραυματισμένος ο κυνηγός. Αμέσως, κινητοποιήθηκαν οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και έφτασαν στο σημείο όπου εντόπισαν τον κυνηγό τραυματισμένο, σε απόκρημνο σημείο του βουνού γεγονός που απαίτησε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να τον προσεγγίσουν και τελικά να τον ανασύρουν από τη χαράδρα.

Η όλη προσπάθεια διάσωσης διήρκησε έως τις πέντε το απόγευμα.

Αρχικά οι εθελοντές της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες και ο άτυχος κυνηγός μεταφέρθηκε στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου και επεβλήθη σε εγχείρηση για την αποκατάσταση του κατάγματος που είχε υποστεί στο πόδι του.

Μετά το αίσιο τέλος της περιπέτειας ο δήμος Λεβαδέων εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς και το ΕΚΑΒ για την άμεση κινητοποίησή τους και την πολύτιμη βοήθεια τους για την επιτυχή διάσωση του κυνηγού.
Πηγή: Tabloid.gr