Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΜΕ... ΣΤΟΛΙΔΙΑ-ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Με «στολίδια» από τους κάδους απορριμάτων είναι πιθανόν να στολίσουμε εφέτος το χριστουγεννιάτικο δέντρο, καθώς οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν ήδη λάβει θέσεις μάχης και απειλούν με δυναμικές κινητοποιήσεις έναντι των ανακοινώσεων του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλου για τη διάδοχο κατάσταση στη διαχείριση των σκουπιδιών στη χώρα, το ΦΟΣΔΑ, και την «παράδοση» ουσιαστικά των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων στους ιδιώτες ελλείψει... χρημάτων, αλλά και τις χιλιάδες απολύσεις που αναμένονται να ακολουθήσουν -σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι συνδικαλιστές των ΟΤΑ.
Σε δηλώσεις του, πάντως, στην aftodioikisi.gr, ο ίδιος ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος διαβεβαίωσε: «Δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς, αλλά θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασια με αυτή των υπαλλήλων των δήμων που είχαν μεταφερθεί στις ΔΕΥΑ».
Οι αντιδράσεις των συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, διά στόματος του προέδρου της Θέμη Μπαλασόπουλου, επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ, δηλώνει στην aftodioikisi.gr πως «δε θα έχουν ξαναδεί τέτοια αντίδραση στα μάτια τους», αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό να κάνουν πλέον «χειμερινό σκι», μετά το «φθινοπωρινό μπάνιο» με τα σκουπίδια και την επιστράτευση, οι πολίτες στα σκουπίδια και Χριστούγεννα με τόνους απορριμάτων στους δρόμους.
«Είναι αιτία πολέμου ο ΦΟΣΔΑ. Δεν πρόκειται να αφήσουμε 1.000 εργαζομένους από τον ΕΣΔΚΝΑ και το Σύνδεσμο ΟΤΑ Θεσσαλονίκης να βρεθούν στο δρόμο επειδή το θέλει ο Κουκουλόπουλος», υπογραμμίζει ο Θέμης Μπαλασόπουλος και κατηγορεί τον υφυπουργό Εσωτερικών πως εξυπηρετεί ίδια συμφέροντα.
Ο α' αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, επικεφαλής της ΔΑΚΕ-ΟΤΑ και πρόεδρος του ΣΕΔΑ Βασίλης Πολυμερόπουλος, μιλώντας στην aftodioikisi.gr, έκανε λόγο «για δεδομένη μεγάλη αντίδραση όχι μόνον των εργαζομένων αλλά και των ετερόκλητων ιδιωτικών συμφερόντων στα σκουπίδια».
Παράλληλα, κατηγόρησε τον υφυπουργό Εσωτερικών πως «συνεχίζει μια τακτική που μέχρι τώρα ήταν προβληματική και αδιέξοδη. Θέλει να δώσει όλον τον τομέα των σκουπιδιών σε ιδιώτες και  γι' αυτό θα μας βρει μπροστά του».
Ο β' αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και επικεφαλής της ΑΣΚ-ΟΤΑ Γιώργος Χαρίσης, με δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr, διαμηνύει «στον Πάρι Κουκολόπουλο και στη νέα κυβέρνηση Παπαδήμου, που εξυπηρετούν τους μεγαλοεργολάβους, να μην τολμήσουν να προχωρήσουν σε ΣΔΙΤ και σε απολύσεις εργαζομένων, όσον αφορά στα σκουπίδια, διότι θα μας βρουν μπροστά τους με δυναμικές κινητοποιήσεις».
«Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πρέπει να απαντήσουν άμεσα με αγωνιστικό τρόπο στην απόφαση της κυβέρνησης που στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας, αλλά και στις άλλες υπηρεσίες των ΟΤΑ.
Τα σχέδια αυτά της κυβέρνησης δεν πρέπει να περάσουν! Ή εμείς ή αυτοί», σημειώνεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση της ΑΣΚ-ΟΤΑ.
Από την πλευρά του, ρητός και κατηγορηματικός είναι και ο γενικός γραμματέας του Σωματείου των Εργαζομένων στον ΕΣΔΚΝΑ Γιώργος Χάρδας, ερωτηθείς σχετικά από την aftodioikisi.gr, αναφορικά με τις αντιδράσεις τους: «Για το αν θα κάνουμε Χριστούγεννα με σκουπίδια απολύτως υπεύθυνη θα είναι η κυβέρνηση και ο υφυπουργός Κουκουλόπουλος. Αν επιχειρήσουν να ιδιωτικοποιήσουν το Σύνδεσμο, θα πρέπει να ξέρουν ότι θα πρέπει να περάσουν από πάνω μας».