Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Ολοταχώς για λουκέτα σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

«Γκάζι», παρά τις καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις, πατάει το Υπουργείο Παιδείας, επισπεύδοντας το πλάνο του για λουκέτα και συγχωνεύσεις στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Οι εντολές είναι σαφείς. Αναδιαρθρώσεις και συγχωνεύσεις, με σκοπό τη δημιουργία σχολών «στη βάση κριτηρίων που αφορούν αριθμούς εισακτέων, αποφοίτων, ενεργών φοιτητών, αριθμό καθηγητών, υποδομές, κ.ο.κ.».

Σε ό,τι αφορά στα πανεπιστήμια, δίνεται η εντολή να εξεταστούν «οι δυνατότητες εσωτερικών αναδιαρθρώσεων και συγχωνεύσεων» και τα ιδρύματα «να προχωρήσουν στη δημιουργία Σχολών, στη βάση της επιστημονικής συνάφειας και της ορθολογικής διαχείρισης φοιτητών, επιστημονικού δυναμικού και υποδομών».

Τα ΤΕΙ μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν έτοιμο σχέδιο για τη μείωση 14 τμημάτων (Τουρισμού, Ιχθυοκαλλιεργειών και Βιολογικών καλλιεργειών) σε 6, ενώ στα πανεπιστήμια συγκροτούνται άμεσα ομάδες που θα αναλάβουν τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων, τόσο στο εσωτερικό των ιδρυμάτων όσο και μεταξύ τους, μέσω της δημιουργίας σχολών.
http://www.zougla.g