Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Η Περιφέρεια Στ.Ελλάδας αγνόησε τις Συνεταιριστικές Τράπεζες Λαμίας και Χαλκίδας

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, στη συνεδρίασή του αποφάσισε κατά πλειοψηφία, παρά τις ενστάσεις και τις αντιρρήσεις της παράταξης του Θανάση Χειμάρα, να δώσει τα διαθέσιμα χρήματα της Περιφέρειας ( 32.000.000 Ευρώ ) στην Εθνική Τράπεζα και όχι στις Συνεταιριστικές Τράπεζες Λαμίας και Χαλκίδας.
 
Ο Κ. Αθ. Χειμάρας στην τοποθέτησή του, υποστήριξε την άποψή του για την επιλογή των Συνεταιριστικών Τραπεζών Λαμίας και Χαλκίδας στα εξής σημεία:


• Στη δυναμικότητα εξυπηρέτησης των φορέων και των πολιτών όλων των νομών, πράγμα που αποδεικνύεται από τη συνεργασία με τις πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις σε παρόμοια θέματα.

• Στο γεγονός ότι οι Συνεταιριστικές Τράπεζες συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη της Περιφέρειας και στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

• Στη διαφορά του επιτοκίου μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και των Συνεταιριστικών Τραπεζών Λαμίας και Χαλκίδας, από την οποία προκύπτει καθαρό κέρδος περίπου 300.000 ευρώ για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, πράγμα που στη σημερινή εποχή έχει μεγάλη σημασία, για την ανάπτυξη της Περιφέρειας και για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

• Τέλος, ο κ. Αθ. Χειμάρας κατά την ψήφιση , ζήτησε την ονομαστική ψηφοφορία του εν λόγω θέματος, τη δε πρόταση της παράταξής μας στήριξαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Δυστυχώς όμως η πλειοψηφία δεν έκανε δεκτό το αίτημά μας.

ΠΗΓΗ  http://www.eviaportal.gr/