Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Βενιζέλος: Δεν ήξερα για το δημοψήφισμα - Αναγκάστηκα να στηρίξω



Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης νοσηλεύεται από τα ξημερώματα της Τρίτης σε κλινική με πόνους στο στομάχι. Μάλιστα, ενώ όλα φαινόταν να πηγαίνουν καλά, τελικά θα παραμείνει για νοσηλεία.

Ωστόσο, και παρά την περιπέτεια της υγείας του, κύκλοι του μας ενημέρωσαν ότι ο κ. Βενιζέλος δεν γνώριζε την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Την υποστήριξε τόσο στην κοινοβουλευτική ομάδα όσο και σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων γιατί δεν είχε άλλη επιλογή.

Μάλιστα κάποιοι προχωρούν και παραπέρα λέγοντας ότι ο κ. Βενιζέλος ρώτησε τον πρωθυπουργό γιατί δεν ενημέρωσε τους εταίρους μας.

Έτσι, αποφάσισε να το κάνει ό ίδιος. Οπως αναφέρουν πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών τα ξημερώματα ετοίμασε σχέδιο επιστολής προς τους ευρωπαίους εταίρους.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε ενημερώσει τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ότι επρόκειτο να αναγγείλει τη διενέργεια δημοψηφίσματος, παρά μόνο για την ψήφο εμπιστοσύνης, μεταδίδει και το Reuters επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο που δεν κατονομάζει.

«Ο Βενιζέλος δεν είχε ιδέα για το δημοψήφισμα. Το μόνο που ήξερε ήταν η ψήφος εμπιστοσύνης», είπε η κυβερνητική πηγή στο Reuters.