Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Το Γεωπονικό ζητούν Αλίαρτος και Ορχομενός

Την μεταφορά του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην περιοχή της Κωπαΐδας ζητούν οι δήμαρχοι Αλιάρτου Γιώργος Ντασιώτης και Ορχομενού Κώστας Ξηρογιάννης με αφορμή την εφαρμογή «Καλλικράτη» στα Πανεπιστήμια και τις δηλώσεις του δημάρχου Λαμίας Γιώργου Κοτρωνιά που έκανε λόγο για διεκδίκηση της έλευσης του Γεωπονικού στη Στερεά.
Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι κύριοι Ντασιώτης και Ξηρογιάννης σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Εν όψει της συζήτησης για  ένα νέο σχέδιο οργάνωσης, τύπου «Καλλικράτη, των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, θεωρούμε αυτονόητο πως η περιοχή της Κωπαΐδας είναι αυτή που πρέπει και μπορεί να φιλοξενήσει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Η παραγωγική πεδιάδα, με την σπουδαία ιστορία της και το οικολογικό ενδιαφέρον της, αποτελεί ένα ανοικτό πανεπιστήμιο ικανό να εμπλουτίσει τις γνώσεις των νέων επιστημόνων».
Παράλληλα επισημαίνουν την εύκολη πρόσβαση λόγω θέσης, με καλή συγκοινωνία προς την περιοχή (ΚΤΕΛ, ΟΣΕ) γεγονός που καθιστά την περιοχή ελκυστική.
Επίσης σύμφωνα με δηλώσεις των δύο δημάρχων «οι υποδομές της περιοχής μπορούν, με τον κατάλληλο σχεδιασμό, να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της εγκατάστασης και των ανθρώπων της».
Ειδική αναφορά έκαναν στις τεράστιες εκτάσεις, που το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο διαθέτει στην περιοχή της Κωπαΐδας (Δήμο Αλιάρτου και Δήμο Ορχομενού) οι οποίες αποτελούν ισχυρό λόγο για την φιλοξενία, καθώς επίσης και στα κτήρια του Οργανισμού Κωπαΐδας που «με τις κατάλληλες εργασίες μπορούν να στεγάσουν όλες τις ανάγκες του».
Τέλος ο Γιώργος Ντασιώτης και ο Κώστας Ξηρογιάννης θεωρούν ότι «στην συζήτηση που μόλις άνοιξε» πρέπει να είναι συνομιλητές του Υπουργείου Παιδείας προς το οποίο όπως έκαναν γνωστό σύντομα θα καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις.