Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Άμεση εξόφληση των οφειλόμενων στους χωματουργούς σε Ιστιαία και Λίμνη

Ο Συμεών Κεδίκογλου ενήργησε για την αντιμετώπιση του αδιεξόδου, στην εξόφληση των χωματουργών που πραγματοποίησαν έργα δασοπροστασίας στην Ιστιαία και τη Λίμνη.

Ο Συμεών Κεδίκογλου, κατόπιν συνάντησης που είχε με ομάδα χωματουργών που έχει πραγματοποιήσει έργα δασοπροστασίας στη Λίμνη και την Ιστιαία για τα έτη 2010 και 2011, ενημερώθηκε ότι για τη μεν Λίμνη παραμένουν απλήρωτοι και για τα δύο έτη για τη δε Ιστιαία για τις εργασίες του έτους 2011.
Σε επαφές που είχε με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ο βουλευτής ενημερώθηκε ότι ως προς την εξόφληση των οφειλών του έτους 2010, αυτή έχει πάρει το δρόμο της και αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους.
Για τις ανεξόφλητες αμοιβές του 2011 ωστόσο, το θέμα βρισκόταν σε ένα αδιέξοδο, καθώς με ρύθμιση που περιλήφθηκε στο Μεσοπρόθεσμο για αυστηρότερο δημοσιονομικό έλεγχο, δεν μπορούσε να διατεθεί το ποσό από το Πράσινο Ταμείο.
Κατόπιν συνεννοήσεων, ο βουλευτής ενημερώνει ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να διευθετηθεί το ζήτημα με τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος «Νέος Τρόπος Έκδοσης Αδειών Δόμησης, Ελέγχου και Λοιπές Διατάξεις», κατά την οποία η συγκεκριμένη ομάδα θα μπορεί να πληρωθεί κατά παρέκκλιση από το Πράσινο Ταμείο για τις δαπάνες του 2011.