Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Με οργανωμένο αγώνα ενάντια σε χαράτσια - διακοπή ρεύματος

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες σε όλη τη χώρα ο γεγονός ότι καλούνται να πληρώσουν το χαράτσι για τα ακίνητα που φτάνει στα νοικοκυριά ενσωματωμένο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε οργανωμένα σε ενέργειες όπως: Λουκέτα στα ρολόγια, να μην ανοίγουμε την πόρτα όταν έρθουν συνεργεία για να κόψουν το ρεύμα, επανασύνδεση του ρεύματος αν τελικά κοπεί κ.α.

Τα λαϊκά νοικοκυριά καλούμαστε από τη συγκυβέρνηση, μπροστά σε ένα βαρύ χειμώνα, να ζήσουμε χωρίς θέρμανση, χωρίς φως, με τραγικές συνέπειες. Και πρέπει να πάρουνε απάντηση.

Είναι κρίσιμο για όλους μας να αναπτυχθεί ένα ταξικό κίνημα που θα συσπειρώνει τους εργάτες και τον υπόλοιπο λαό στην κατεύθυνση να μην εφαρμοστεί το αντιλαϊκό μέτρο και να μη γίνουν διακοπές ρεύματος.

Στην κατεύθυνση αυτή προτείνουμε δύο πρακτικά μέτρα που μπορούν να βοηθήσουν, για να απομονωθεί το χαράτσι από τον υπόλοιπο λογαριασμό της ΔΕΗ και να αρνηθούμε την πληρωμή του:

1. H μερική πληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ μέσω των αυτόματων ταμειακών μηχανών (ΑΤΜ) των τραπεζών. Ποια είναι η διαδικασία: Επιλέγουμε τράπεζα στην οποία έχουμε λογαριασμό και όχι τις λεγόμενες εισπρακτικές μηχανές γιατί δεν επιτρέπουν μερική εξόφληση. Πατάμε κατά σειρά τις εξής επιλογές: «Άλλες συναλλαγές», «Πληρωμές ΔΕΚΟ», «ΔΕΗ». Πληκτρολογούμε το 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής που υπάρχει πάνω στο λογαριασμό και, τέλος, πληρώνουμε μόνο το ποσό που προκύπτει αφού αφαιρέσουμε τη δόση του χαρατσιού. Ο τρόπος αυτός ισχύει ήδη και χρησιμοποιείται μέχρι τώρα από όσους κάνουν άτυπο διακανονισμό εξόφλησης των λογαριασμών τους με δόσεις.

Στη συνέχεια θα πρέπει με το απόκομμα της συναλλαγής (από το ΑΤΜ) να κοινοποιηθεί στη ΔΕΗ με γραπτή δήλωση ότι με το ποσό που πληρώσαμε θέλουμε να καλυφθεί μόνο η αξία του ρεύματος και των δημοτικών τελών, ζητώντας και επιμένοντας σε απόδειξη παραλαβής. Αυτό πρέπει να γίνει μαζικά και για το λόγο αυτό η Λαϊκή Επιτροπή και τα σωματεία οικοδόμων, μετάλλου και χημικής βιομηχανίας «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» θα συγκεντρώνουν τις επόμενες βδομάδες τα αποκόμματα πληρωμής.

Έχει μεγάλη σημασία αν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες ανά την Ελλάδα μαζικά χρησιμοποιήσουν αυτό τον τρόπο πληρωμής του ποσού που αντιστοιχεί μόνο στο ρεύμα, και ταυτόχρονα με τη συγκέντρωση των αποκομμάτων από τις Λαϊκές Επιτροπές και τα ταξικά σωματεία γίνουν μεγάλες συγκεντρώσεις.

2. Είναι άμεση προτεραιότητα η παρεμπόδιση της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε οικογένειες που δεν έχουν ούτε ένα ευρω για να πληρώσουν ούτε το χαράτσι ούτε το ρεύμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να υπάρξει άμεση κινητοποίηση ώστε να μη διακόψουν το ρεύμα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ – ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16/11/11 ΣΤΙΣ 08:00 ΠΜ


ΔΗΛΩΣΗ

……κάτωθι υπογράφ…….. ………………….. …………………………..

τ…. ………………….., κάτοικος Θήβας, οδός………………., αρ. ….., (ΑΦΜ………………….), με στοιχεία πελάτη της ΔΕΗ…………………………...

δηλώνω υπεύθυνα ότι κατέθεσα στο λογαριασμό της ΔΕΗ στην τράπεζα……………………….. το ποσό των …….,…. €, το οποίο αντιστοιχεί στην αξία του ηλεκτρικού ρεύματος πλέον των τελών υπέρ Δήμου – ΕΡΤ (στοιχεία Α + Β) του υπ’αριθμ………………………. Λογαριασμού της ΔΕΗ με ημερομηνία έκδοσης …../…../……….

Το ανωτέρω ποσό και μόνο αυτό είμαι υποχρεωμένος να πληρώσω για να έχω παροχή ρεύματος. Σας δηλώνω επίσης ότι δεν έχω την οικονομική ευχέρεια και αρνούμαι να πληρώσω το φερόμενο με στοιχεία ΕΕΤΗΔΕ ποσό, το οποίο σε κάθε περίπτωση είναι άδικο και παράνομα η πληρωμή του σχετίζεται με την παροχή ή μη του ρεύματος.


Θήβα,…../…../2011

…… Δηλ…….