Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Τι κάνουν οι δήμαρχοι της Βοιωτίας για το χαράτσι ακινήτων;

Το παράδειγμα δίνουν οι δήμαρχοι Ελληνικού, Νέας Ιωνίας, Περιστερίου και Σαρωνικού που ετοιμάζουν μαζικές προσφυγές κατά του τέλους ακινήτων και αναζητούν τρόπους, για να μην μείνουν χωρίς ρεύμα, όσοι δεν έχουν να πληρώσουν. Πόσοι δήμαρχοι θα το ακολουθήσουν; θα συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς και οι έξι δήμαρχοι της Βοιωτίας; θα φανεί το προσεχές διάστημα, μόνο που θα πρέπει να βιαστούν γιατί τα ραβασάκια έρχονται σωρηδόν. Ζητούμενο επίσης  η στάση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας  αλλά και της ΚΕΔΕ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Κ. Ελευθεροτυπίας, περισσότεροι δήμοι είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν το δρόμο της ανυπακοής, αναλαμβάνοντας να προσφύγουν εκ μέρους των δημοτών.
Μάλιστα αρκετοί είναι οι δημοτικοί άρχοντες που προτίθενται να κάνουν επανασύνδεση όπου κόβεται το ρεύμα.
Οι παραπάνω τέσσερις δήμοι σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχουν αναρτήσει και πληροφορίες για το πως οι πολίτες θα αποφύγουν το χαράτσι, πληρώνοντας τη ΔΕΗ μέσω ΑΤΜ.
Στη συνέχεια προσκομίζοντας την απόδειξη της συναλλαγής και μαζί με την ταυτότητά τους θα απευθύνονται στα γραφεία των δήμων και αυτοί θα αναλαμβάνουν τα υπόλοιπα.
Πάντως καταλυτική για τις εξελίξεις θα είναι η απόφαση του ΣτΕ που θα κρίνει την συνταγματικότητα του φόρου αυτού στις 2 Δεκεμβρίου, μετά από προσφυγή των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Καλαμάτας και του σωματείου “Έλληνες φορολογούμενοι”.