Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Κινητοποιήσεις από την ΠΟΕ-ΟΤΑ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

     Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στη συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011, λαμβάνοντας υπόψη τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου αλλά και της ίδιας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως θεσμό (Εργασιακή εφεδρεία, ελλείψεις προσωπικού, μειώσεις αποδοχών, αδυναμία καταβολής μισθοδοσίας κ.λ.π.) που γίνονται εντονότερα από την στάση της Κ.Ε.Δ.Ε. που αποφεύγει να τοποθετηθεί, να παρέμβει, να προασπίσει τον θεσμό στο σύνολο του, αλλά και τον εφαρμοζόμενο πλέον σχεδιασμό της Συγκυβέρνησης με πρωτεργάτη του Υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο για πλήρη ιδιωτικοποίηση της Διαχείρισης των Απορριμμάτων με συνέπεια την άμεση απόλυση χιλιάδων εργαζομένων και την οικονομική επιβάρυνση των Δημοτών, αποφάσισε:
1. Την προκήρυξη ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ των εργαζομένων των Συνδέσμων Διαχείρισης των Απορριμμάτων όλης της χώρας, την ΤΡΙΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011, από τις 12.00 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου.
2. Ιδιαίτερα για την Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε την πραγματοποίηση  παράστασης Διαμαρτυρίας στις 1.00 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 29-Αθήνα), των εργαζομένων του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. καθώς και όλων των συνδικαλιστικών στελεχών της Ομοσπονδίας στην  Περιφέρεια Αττικής.
3. Προγραμματίζει την πραγματοποίηση Πανελλαδικής Στάσης Εργασίας για την επόμενη εβδομάδα που θα καθοριστεί με νέα ανακοίνωση της Ομοσπονδίας με ζητήματα αιχμής την εργασιακή εφεδρεία, την εφαρμογή του νέου μισθολογίου-φτωχολογίου, τα προβλήματα που δημιουργεί στους εργαζόμενους που εντάσσονται στα Β.Α.Ε., οι ιδιωτικοποιήσεις και ιδιαίτερα των υπηρεσιών καθαριότητας.
4.  Πανελλαδικές Συσκέψεις  των Διοικητικών Συμβουλίων στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 στις 10.00 π.μ.  προκειμένου να ενημερωθούν και να μεταφέρουν τις διαθέσεις των εργαζομένων. Με νεότερη ανακοίνωση θα καθοριστούν οι χώροι.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος                                           Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας


       Θέμης Μπαλασόπουλος                                    Ιωάννης Τσούνης