Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Στη Θήβα συνεχίζονται σήμερα οι εκλογές να την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στο Επιμελητήριο Βοιωτίας

Από χθες το πρωί ξεκίνησε η διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στο Επιμελητήριο Βοιωτίας.

Περίπου 5000 μέλη του Επιμελητηρίου με δικαίωμα ψήφου από το σύνολο των περίπου 9000 καλούνται στις κάλπες σε μια διαδικασία που ξεκίνησε χθες από την Λιβαδειά από τις οκτώ το πρωί μέχρι στις έξι το απόγευμα και ολοκληρώνεται σήμερα με την ίδια χρονική διάρκεια στη Θήβα όπου μπορούν να ψηφίσουν και όσοι δεν μπόρεσαν να πάνε στη Λιβαδειά.

Οι εκλογές αφορούν σε τέσσερα τμήματα του Ε.Β. Πρόκειται για το Τμήμα Εμπορίου από το οποίο θα εκλεγούν για το Διοικητικό Συμβούλιο 8 μέλη, το Τμήμα Μεταποίησης από το οποίο θα εκλεγούν 6, το Τμήμα Τουρισμού με ένα μέλος και το Τμήμα Υπηρεσιών από το οποίο θα εκλεγούν 6 μέλη.

Στις εκλογές συμμετέχουν τρεις συνδυασμοί που αλφαβητικά είναι οι εξής: «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ» με επικεφαλής και υποψήφιο πρόεδρο τον Χρήστο Αναγνώστου, «Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Ενότητα» με επικεφαλής και υποψήφιο πρόεδρο τον Παναγιώτη Αγνιάδη και η «Νέα Πνοή» με επικεφαλής και υποψήφιο πρόεδρο τον Χάρη Παπαθωμά.

«Οι συνάδελφοι πρέπει να δώσουν στους καλύτερους την ψήφο τους για να επιτελεστεί κάποτε ένα σοβαρό έργο στο Επιμελητήριο. Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να ψηφήσουν αγωνιστικά διότι εμείς ήμασταν και θα είμαστε πάντα στο δρόμο για το συμφέρον τους για να μπορέσει επιτέλους κάτι να αλλάξει στο Επιμελητήριο αλλά και στην πολιτική σκηνή του τόπου», δήλωσε ο Χρήστος Αναγνώστου.

Ο Παναγιώτης Αγνιάδης αφού μίλησε για ομαλή προσέλευση εκτιμώντας ότι η συμμετοχή θα φτάσει στα επίπεδα των προηγούμενων εκλογών δηλαδή περίπου 2000 άτομα ή και λίγο μεγαλύτερη λόγο των τριών ψηφοδελτίων επεσήμανε: «Οι εκλογές διεξάγονται σε ήρεμο κλίμα, πιστεύουμε ότι όλοι οι συνάδελφοι θα έρθουν να ψηφίσουν και οι καλύτεροι να εκλεγούν. Η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου θα έχει ένα δύσκολο έργο να φέρε εις πέρας γιατί η κατάσταση στον επιχειρηματικό τομέα δυσχεραίνει συνεχώς».

Από την πλευρά του ο Χάρης Παπαθωμάς σημείωσε: «Η διαδικασία μέχρι στιγμής κυλάει ομαλά χωρίς μεγάλα παρατράγουδα. Καλούμε τον κόσμο σε μαζική συμμετοχή και αύριο στη Θήβα. Πρέπει να αλλάξει επιτέλους κάτι στο επιμελητήριο για να δουλέψει αυτό το σημαντικό εργαλείο του επιχειρηματία και να αποδώσει και καρπούς».

Πηγή: Tabloid.gr