Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Τότε τανκς, τώρα GOLDMAN SACKS

Του Θανάση Σκούμα

Η συγκυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) των προθύμων υποτακτικών της τρόικας που λεηλατούν τα λαϊκά εισοδήματα, τη δημόσια περιουσία και καταλύουν βασικές συνταγματικές αρχές, αλλά και αυτήν την ίδια την λαϊκή κυριαρχία, χαρακτηρίζει την φετινή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την απροκάλυπτη υπουργοποίηση χουντικών και ακροδεξιών μπουμπουκιών του ΛΑ.Ο.Σ. στο όνομα της «εθνικής συναίνεσης», που προβάλλουν οι ντόπιες ελίτ και τα ΜΜΕ που ελέγχονται από αυτές.

Σήμερα, οι αξίες και οι στόχοι της εξέγερσης του Πολυτεχνείου φαντάζουν πιο επίκαιροι από ποτέ, αφού κάθε κοινωνικό δικαίωμα δέχεται λυσσαλέα επίθεση τόσο από την προηγούμενη κυβέρνηση Παπανδρέου, που έπεσε από την λαϊκή οργή, όσο και από τη συγκυβέρνηση Παπανδρέου-Σαμαρά-ακροδεξιάς με πρωθυπουργό τον Τραπεζίτη Παπαδήμο, με στόχο τη συντριβή κάθε κοινωνική και πολιτικής αντίστασης και την πλήρη εδραίωση της ληστείας των εισοδημάτων του Ελληνικού λαού και της δημόσιας περιουσίας και της παράδοσης τους στις χρηματοπιστωτικές ελίτ.

Συνένοχοι στην κατεύθυνση αυτή οι δήθεν εκπρόσωποι του λαού, βουλευτές των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ (Μπακογιάννη), οι οποίοι με τη ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, παραδίδουν τη χώρα έρμαιο στις ορέξεις της διεθνούς και ντόπιας ολιγαρχίας και αποδέχονται την κλοπή της περιουσίας του Ελληνικού λαού.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου του 1973, αποτελεί το σύμβολο του αγώνα ενάντια σε αυτή τη δουλοπρεπή πολιτική παράδοσης της χώρας στο χρηματοοικονομικό κεφάλαιο, σύμβολο αντίστασης στη ληστεία των λαϊκών εισοδημάτων, σύμβολο αγώνα και αντίστασης, ενάντια στη λεηλασία της Παιδείας προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και οδηγό στον αγώνα του Ελληνικού λαού για ανατροπή αυτών των δυνάμεων εξάρτησης της χώρας, εκποίησης του δημόσιου πλούτου και εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση της Υπουργού Παιδείας, η οποία αν και ξεδιάντροπα αποδέχεται και συνεργάζεται και με τα χουντικά κατάλοιπα του κ. Καρατζαφέρη, εντούτοις επιτίθεται στον Ελληνικό λαό και την ελληνική νεολαία που επιμένουν να αντιστέκονται, εμφανίζοντας τους ως μειοψηφίες, αν και η πραγματική μειοψηφία που πραξικοπηματικά κρατιέται στην εξουσία είναι οι δυνάμεις που εκπροσωπεί. Είναι αυτοί που αρνούνται να πάνε σε εκλογές, διατηρώντας μια αυθαίρετη και αντιδημοκρατική κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρώσουν με τη νέα δανειστική σύμβαση, το νέο έγκλημα τους σε βάρος της χώρας και του Ελληνικού λαού.

Είναι ώρα, με έμπνευση μας τη μεγάλη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου 1973, σύμβολο του ανιδιοτελούς ταξικού και λαϊκού αγώνα για ελευθερία, αξιοπρέπεια, και κοινωνική δικαιοσύνη, να δώσουμε τη μεγάλη δημοκρατική μάχη ώστε να φύγει και η κυβέρνηση Παπαδήμου, που δεν έχει την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού, αλλά μόνο των επίορκων βολεμένων βουλευτών της δεξιάς, της ακροδεξιάς και της νεοδεξιάς που την ψήφισαν, προκειμένου να μην τους στείλει ο λαός στο σπίτι τους και της ολιγαρχίας που τους καθοδηγεί. Είναι ώρα για τη λαϊκή ενότητα απέναντι στην ενότητα των δυνάμεων της συντήρησης και της αντίδρασης. Η μόνη δημοκρατική διέξοδος είναι η ανατροπή της κυβέρνησης Παπαδήμου και όλων των μνημονίων και οι προσφυγή σε εκλογές.