Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Αλλοδαποί! Απρίλιος 2012 - Θήβα έναν χρόνο πριν!

Μεικτά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ και του Υγειονομικού θα συλλαμβάνουν αλλοδαπούς, που θα εξετάζονται για μολυσματικές ασθένειες και θα μεταφέρονται σε νοσοκομεία «φρούρησης» και θα τίθενται σε καραντίνα.

Τι ειρωνεία! Τότε που έγινε η αντίστοιχη επιχείρηση στην Θήβα, κάποιοι έσπευσαν να μιλήσουν για ρατσισμό από την πλευρά του Δήμου Θηβαίων…

Δεν ήταν προεκλογική περίοδος βλέπετε και αποσιωπήθηκαν ακόμα και τα κρούσματα φυματίωσης…

Τόσοι μήνες μετά και το ΣΔΟΕ ακόμη να κάνει εφόδους στους ιδιοκτήτες που ενοικιάζουν τα σπίτια σε 20, 30 και 40 μαζί, με 10 ευρώ το κεφάλι…

Κατά τα άλλα καίγονται για την φοροδιαφυγή, που χτυπά τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους…

Και να ήταν μόνο αυτό! 150.000.000 ευρώ τον χρόνο κοστίζουν στο κράτος οι μετανάστες, που μπαίνουν παράνομα στη χώρα και χρειάζονται ιατρική περίθαλψη ή ακόμη και νοσηλεία.

Γι’ αυτό το κράτος μας σχεδιάζει, σήμερα, να στέλνει τον λογαριασμό στις πρεσβείες των κρατών από τα οποία προέρχονται οι μετανάστες αυτοί.
«Θα απαιτήσουμε τα χρήματα» λένε, σήμερα, οι του υπουργείου Υγείας, ξέροντας πολύ καλά ότι θα βρούν κλειστές τις πόρτες.
Όσοι πάντως, έχουν νοσηλευτεί ή έχουν τύχει ιατρικής φροντίδας, θα μπορούσαν να αποτελέσουν διαπραγματευτικό χαρτί, προς τις χώρες αυτές που κυριολεκτικά αρνούνται την ύπαρξη αυτών των ανθρώπων και θα λειτουργήσει και προς την κατεύθυνση της κάλυψης των εξόδων για τον επαναπατρισμό τους..

Ο υπ. Προστασίας «του Πολίτη» πάντως, επιμένει ότι μέσα στον Απρίλη θα λειτουργήσει το πρώτο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών, δηλώνοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι «δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε κανένα λαϊκισμό ή άλλους είδους πίεση που ασκείται από ελάχιστους εκπροσώπους δήμων και περιφερειών».
Επιπλέον, προανήγγειλε ότι θα σφραγιστούν τα σπίτια που μένουν μαζικά αλλοδαποί κάτω από άθλιες συνθήκες με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και θα αντιμετωπίσουν ποινικές ευθύνες οι ιδιοκτήτες των σπιτιών αλλά και επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες καταστημάτων που τους απασχολούν χωρίς βιβλιάριο υγείας και ότι στο πλαίσιο αυτό θα λειτουργήσει ειδική τηλεφωνική γραμμή για καταγγελίες για σπίτια στα οποία διαμένουν μαζικά αλλοδαποί. (κρατείστε το καλά αυτό) γιατί ενδέχεται να λειτουργήσει όπως το 11012.
Βοιωτική Ώρα