Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Κινδυνεύει να μείνει χωρίς ελέγχους η αγορά το Πάσχα




ΣΕ  απεργία προχωρούν οι γεωτεχνικοί υπάλληλοι από την Πέμπτη 5 Απριλίου έως τη Μεγάλη Δευτέρα. Την απόφαση πήρε το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ), η οποία καλύπτει όλους τους κλάδους των γεωτεχνικών (γεωπόνοι, κτηνίατροι, ιχθυολόγοι, γεωλόγοι και δασολόγοι).

Έτσι από την ερχόμενη Πέμπτη δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν τα σφαγεία, θα παγώσουν οι εισαγωγές και οι εξαγωγές τροφίμων ενώ δεν θα πραγματοποιούνται έλεγχοι στην εσωτερική αγορά.

Από τη Μεγάλη Δευτέρα και μετά, όπως αναφέρει στο «Βήμα» ο πρόεδρος της ΠΟΓΕΔΥ, κ. Ν. Κακαβάς «οι γεωτεχνικοί δεν θα δουλεύουν μετά το τέλος του ωραρίου τους», ενώ δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο συνέχισης της απεργίας.

Η ΠΟΓΕΔΥ προχωρά σε κινητοποιήσεις αντιδρώντας, μεταξύ άλλων, στα εξής:

- στην παράδοση του δασικού και του ορυκτού πλούτου της χώρας στα ιδιωτικά συμφέροντα.

- στην πλήρη περιθωριοποίηση των υπηρεσιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που έχουν σαν αντικείμενο την υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα

- στη «διάλυση» των υπηρεσιών του υπουργείου

- στις επερχόμενες απολύσεις γεωτεχνικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων.

- στην επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και ειδικότερα των δημοσίων υπαλλήλων μετά την εφαρμογή του νέο μισθολογίου.

Ακόμη, ο κ. Κακαβάς καταγγέλλει το γεγονός ότι «από τον περασμένο Οκτώβριο, οι γεωτεχνικοί δεν έχουν πληρωθεί ούτε υπερωρίες, ούτε τα λεγόμενα ανταποδοτικά από ελέγχους σε σφαγεία, εισαγωγές, εξαγωγές, έλεγχο εσωτερικής αγοράς κλπ.».
tovima.gr