Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΔΕΠΟΔΑΘ: Προμήθεια οικιακών κάδων κομποστοποίησης


Τις επόμενες ημέρες η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ ΑΕ θα προχωρήσει στη προμήθεια τριακοσίων (300) επιπλέον οικιακών κάδων κομποστοποίησης 330 λίτρων, οι οποίοι θα παραχωρηθούν στους πολίτες των Δήμων – Μέών για την ενίσχυση του προγράμματος κομποστοποίησης το οποίο εφαρμόζεται και παρακολουθείται από τις αρχές του 2010.

Με την παραπάνω προμήθεια, ο συνολικός αριθμός των κάδων κομποστοποίησης που θα έχει προμηθευτεί η επιχείρηση θα ανέρχεται στους 1.300, εκ των οποίων οι 950 έχουν ήδη διανεμηθεί στους πολίτες της περιοχής ευθύνης μας. Το συνολικό κόστος της προμήθειας αυτών των 1300 κάδων, ανέρχεται περίπου σε 60.000 ευρώ και έχει καλυφθεί από ιδίους πόρους της επιχείρησης.

Η υποστήριξη του προγράμματος κομποστοποίησης έχει στόχο την ενίσχυση της διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή, την ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων σε αυτή την κατεύθυνση, ενώ ταυτόχρονα περιορίζεται σημαντικά ο όγκος των απορριμμάτων που πρέπει να μεταφερθεί για υγειονομική ταφή με πολλαπλά οφέλη για το κόστος λειτουργίας και την προστασία του περιβάλλοντος.