Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Αρχισε η Σπορα του Βαμβακιου



Λίγες μέρες πίσω πήγε χρονικά η σπορά βάμβακος στις πιο πολλές περιοχές της χώρας εφέτος, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και των έντονων βροχοπτώσεων την περίοδο, πριν και κατά το Πάσχα. Με τον καιρό να έχει παρουσιάσει σημαντική βελτίωση σε σχέση με μια εβδομάδα πριν, οι περισσότεροι βαμβακοπαραγωγοί της χώρας μπήκαν επιτέλους στο χωράφι με τις σπαρτικές τους μηχανές, για να φυτέψουν το προϊόν, στις κύριες βαμβακοπαραγωγικές περιοχές της χώρας

Αυτό συνέβη καθυστερημένα, γιατί τα χωράφια τις προηγούμενες ημέρες είχαν γεμίσει με νερό από τις συνεχείς βροχοπτώσεις. Οι ισχυροί άνεμοι όμως του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε και φυσικά η ηλιοφάνεια επέτρεψαν στους αγρότες, να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε από σήμερα Δευτέρα οι σπαρτικές μηχανές να... πάρουν «φωτιά».

Όπως όλα δείχνουν η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, αφού οι επαγγελματικές σπαρτικές μηχανές βοηθούν σε αυτό. Όσον αφορά στο κόστος της φύτευσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ανά στρεμμα ανέρχεται περίπου στα 4 ευρώ με μικρές, ωστόσο, αυξομειωσεις ανά περιοχή.