Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Κάλεσμα για το μέλλον της χώρας απεύθυνε η Βάσω Τσόνογλου


Με αφορμή την προκήρυξη των εκλογών της 6ης Μαΐου, η Βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ Βάσω Τσόνογλου, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες του Νομού να δώσουν μαζί τη μάχη, όχι μόνο για να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ άξιο του θεσμικού του ρόλου μέσα στην κοινωνία, αλλά πάνω από όλα, να δώσουν μαζί τη μάχη για το μέλλον της χώρας.
Η κ. Τσόνογλου τόνισε χαρακτηριστικά: «Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη αναμέτρηση. Γνωρίζουμε, ότι υπάρχει δυσαρέσκεια από τους πολίτες, ότι υπάρχει οργή και θυμός. Ότι πρέπει α επανεγκαθυδρίσουμε την σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Ελλάδα τα τελευταία δυο χρόνια έχει βρεθεί στην καρδιά, μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης η οποία έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις. Παρά τα όποια προβλήματα και τις αντιξοότητες, η χώρα μας παρέμεινε όρθια και δείχνει ότι μπορεί να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον».

Σεβόμενη την κριτική και τις αγωνίες των πολιτών, η κ. Τσόνογλου, ως νέα βουλευτής και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, τόνισε: «Θεωρώ αυτονόητη πολιτική και ηθική υποχρέωση να αναλάβω το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί. Και το κάνω, όχι σαν πράξη εξιλέωσης, αλλά σαν μια πράξη βαθιάς αυτοκριτικής και πραγματικής αγάπης για τη Βοιωτία που με τίμησε ως άνθρωπο, ως δικηγόρο, ως Νομαρχιακή Σύμβουλο, ως βουλευτή», επισημαίνοντας παράλληλα: «Ο καθένας μας όμως, πρέπει με αίσθημα ευθύνης, να αναλογισθεί σε ποια κατάσταση θα βρισκόταν η χώρα, εάν είχε χρεοκοπήσει. Αυτά έγιναν αποκλειστικά και μόνο για να αποτρέψουμε το χειρότερο, την πλήρη και απόλυτη καταστροφή. Η δανειακή σύμβαση ήταν μία αναγκαστική πράξη για να κρατηθεί η χώρα όρθια».

Καταλήγοντας η κ. Τσόνογλου, επισήμανε ότι: «Όλα αυτά τα χρόνια που είχα την τιμή να εκπροσωπώ τους πολίτες, ήμουν πάντα στην εμπροσθοφυλακή της μάχης συνεργαζόμενη στενά, και αποτελεσματικά με όλους τους τοπικούς φορείς, διεκδικώντας από την Πολιτεία, την ηθική και υλική υποστήριξη που δικαιούνται οι φορείς, που δικαιούνται οι άνθρωποι και το σύνολο της παραγωγικής δραστηριότητας στο Νομό μας. Σήμερα, εναποθέτω και πάλι στην κρίση όλων των συμπολιτών μου, την υποψηφιότητά μου ως Βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ, καταθέτοντας το έργο, τις προσπάθειες, την κοινή αγωνία για το αύριο, την εμπειρία και τη γνώση, και σας ζητώ να με στηρίξετε και να με εμπιστευθείτε. Η εποχή είναι κρίσιμη και η δημοκρατική παράταξη μαζί με τους πολίτες, πρέπει να δώσουμε τη μάχη για το λαό, για τη χώρα και το μέλλον της.