Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

«ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ»


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Γιώργος Μουλκιώτης: Εντατικοποιούμε τους ελέγχους για την προστασία της υγείας των πολιτών και διασφαλίζοντας την ποιότητα των τροφίμων
Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας επιθυμώντας να εξασφαλίσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ομαλή λειτουργία της αγοράς εν όψει των εορτών του Πάσχα, επισήμανε την ανάγκη έγκαιρου προγραμματισμού και άμεσης εντατικοποίησης των εκτάκτων ελέγχων της αγοράς (λιανικό και χονδρικό εμπόριο καθώς και σε παραγωγικές εγκαταστάσεις τροφίμων).

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι κάτωθι έλεγχοι:

o Το Τμήμα Κτηνιατρικής και το Τμήμα Εμπορίου πραγματοποίησε ελέγχους σε 32 κρεοπωλεία, σε 1 εγκατάσταση επεξεργασίας κρέατος, σε 1 εγκατάσταση ψυκτικών αποθηκών και 21 σούπερ μάρκετ, όπου διαπιστώθηκε ότι τηρούνταν η ισχύουσα νομοθεσία και έγιναν παρατηρήσεις και συστάσεις για την καλύτερη λειτουργία τους, ενόψει εορτών.

o Το Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής διενήργησε έλεγχο σε 58 αρτοποιεία - ζαχαροπλαστεία, 9 εργαστήρια τροφίμων, 17 καταστήματα μαζικής εστίασης και σε 9 υπεραγορές. Υποβλήθηκαν 19 μηνύσεις, έγιναν 44 συστάσεις και καταστράφηκαν 873,60 κιλά μη κανονικών – μη ασφαλών τροφίμων.

Κατά την Μεγάλη Εβδομάδα, οι έλεγχοι της αγοράς εντατικοποιούνται με διϋπηρεσιακές επιτροπές, στις οποίες συμμετέχουν υπάλληλοι των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Ανάπτυξης-Εμπορίου και Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης ενημερώνει τους καταναλωτές, ότι προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και παραπλάνησης, συνεχίζει με εντατικότατους ρυθμούς τους ελέγχους στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής ευθύνης της, διότι η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας αποτελεί όχι μόνο καθήκον αλλά και υποχρέωση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, δήλωσε: «Οφείλουμε, σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, να εντατικοποιήσουμε τους ελέγχους, προστατεύοντας έτσι την υγεία των πολιτών και διασφαλίζοντας την ποιότητα των τροφίμων».

ΛΙΒΑΔΕΙΑ 11-4-2012
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ