Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Σοβαρός κίνδυνος για τσουνάμι στην Ελλάδα



Τι έγραψαν οι Γερμανοί για το τσουνάμι που έρχεται στην Ελλάδα ; Πότε; Πού στηρίζουν τα λεγόμενά τους αυτά; ...

Κίνδυνο για τσουνάμι στην Ελλάδα ύψους 3-5 μέτρων, το καλοκαίρι βλέπουν οι Γερμανοί, μιλώντας για παλιρροϊκά κύματα ύψους 3-5 μέτρων όχι μόνο στις νότιες ακτές αλλά και στη Β. Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Focus, ερευνητές του Πανεπιστημίου RWTH του Άαχεν θεωρούν ότι έχουν υποτιμηθεί οι εκτιμήσεις ότι φονικά τσουνάμι έχουν χτυπήσει τις ακτές τις Ελλάδας και τα ελληνικά νησιά στο παρελθόν.

Σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της «Αμερικανικής Εταιρίας Σεισμολογίας» ​​στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, και η βορειοανατολική ακτή θα πρέπει να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των περιοχών της Ελλάδας που είναι επίφοβες για τσουνάμι.

Η διαπίστωση αυτή βασίζεται στον Ηρόδοτο, ο οποίος είχε περιγράψει την «απόσυρση» της θάλασσας από την Ποτίδαια, στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, και τα τεράστια κύματα (τσουνάμι) που ακολούθησαν και τα οποία παρέσυραν τους Πέρσες και έσωσαν την πόλη.

Οι νέες γεωλογικές μελέτες αφήνουν να εννοηθεί ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι ευάλωτη σε κάποιο τσουνάμι, εξήγησε ο Κλάους Ράιχερτερ, του Πανεπιστημίου του Άαχεν, ο κυριότερος συγγραφέας της μελέτης.