Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

“Πνίγηκε” η Παραλιακή Δωρίδα, ξεβράστηκε μέχρι και…δελφίνι!



Σοβαρό πλήγμα δέχθηκαν τα παραλιακά χωριά του Δήμου Δωρίδος από το  κύμα κακοκαιρίας. Οι ισχυροι ανέμους και η σφοδρή θαλασσοταραχή, προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε αρκετά χωριά του παραλιακού μετώπου της Δωρίδας.
Συγκεκριμένα τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στις Τοπικές Κοινότητες της Παραλίας Σεργούλας, Γλυφάδας, Τριζονιών, Χάνιων και Αγ. Σπυρίδωνα. Οι παραλιακοί δρόμοι σκεπάστηκαν από κύματα και πέτρες από τη θάλασσα, με αποτέλεσμα τη διακοπή τη κυκλοφορίας μέχρι και σήμερα το πρωί. Αρκετά παραλιακά σπίτια και καταστήματα υπέστησαν ζημιές , χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν τραυματισμοί.

Μεγάλες ζημιές υπέστησαν και πάρα πολλά μικρά σκάφη και βάρκες που ήταν αγκυροβολημένες στα λιμάνια των χωριών και ιδιαίτερα στη μαρίνα των Τριζονίων.

Απο νωρίς το απόγευμα, όταν ξεκίνησε το φαινόμενο, στο σημείο βρέθηκαν ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης , οι Αντιδήμαρχοι Κ. Αντωνόπουλος και Α.Ευσταθίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Ζέτος και οι Πρόεδροι του χωριών όπου μαζί με πολίτες προχώρησαν στις πρώτες ενέργειες αποκατάστασης των ζημιών.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας, με τη συμβολή της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, έχουν ξεκινήσει τη διάνοιξη των παραλιακών δρόμων και την καταγραφή των ζημιών.






nafpaktia.com