Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Δεξαμενή υποψηφίων για τον Σαμαρά το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς



Οι διαγραφές των Βουλευτών της Ν.Δ. Κ. Μαρκόπουλου από την Εύβοια (προσχώρησε στο κόμμα Καμμένου) και Μ. Γιαννάκη από τη Βοιωτία (ανεξάρτητος επί του παρόντος), έχουν μειώσει την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Ν.Δ. στους νομούς της Στερεάς Ελλλάδας, σημειώνει σε σχετική ανάρτηση το fimotro ( http://fimotro.blogspot.com/2012/03/blog-post_670.html ).

Και συνεχίζει: Αυτή τη στιγμή Βουλευτές της Ν.Δ. έχει η Φθιώτιδα τον Χρ. Σταϊκούρα και τον Θ. Γιαννόπουλο (πού όμως στις εκλογές θα πολιτευθεί στη Β’ Αθηνών) και η Εύβοια τον Σίμο Κεδίκογλου. Χωρίς Βουλευτή είναι σήμερα η Βοιωτία, η Φωκίδα και η Ευρυτανία. Με την κατάρτιση των συνδυασμών στους νομούς της Στερεάς Ελλάδας έχει ασχοληθεί προσωπικά ο Πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, με γνώμονα την ανανέωση και την ανάδειξη προσώπων πού θα συμβολίζουν τη νέα πραγματικότητα στις κοινωνίες της Στερεάς Ελλάδας.

Μεγάλη δεξαμενή άντλησης στελεχών αποτέλεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο της Στερεάς Ελλάδας, απ’ όπου προέρχονται τα περισσότερα νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, πού απηχούν τις αποφάσεις του Αντώνη Σαμαρά, στην Εύβοια θα πολιτευθεί με αξιώσεις ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του νομού Σταμάτης Γκάβαλης, στη Φθιώτιδα εκτός του Χρ. Σταϊκούρα θα κατέλθουν στις εκλογές οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος και Ελένη Μακρή, στη Βοιωτία έχει κλείσει η συμμετοχή του Περιφερειακού Συμβούλου Γιάννη Καράμπελα, στη Φωκίδα είναι δεδομένη η υποψηφιότητα του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη και πρώην Διοικητή του ΟΑΕΕ Κώστα Παπαθανασίου, ενώ στην Ευρυτανία έχει κλείσει η συμμετοχή του επίσης υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Κοντογιώργου.

Με δεδομένο ότι τα παραπάνω στελέχη αποτελούν προσωπικές επιλογές της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ. καταδεικνύουν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Α. Σαμαρά για ριζική ανανέωση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος με έμπειρα στελέχη της κοινωνίας, χωρίς όμως τα βάρη και την ανεπάρκεια των παλιότερων.