Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα


Η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της Μεγάλης Εβδομάδας. Βροχές θα σημειωθούν τη Μεγάλη Δευτέρα, ενώ την Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή θα σημειωθούν νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίες το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις. Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός και το Μεγάλο Σάββατο, αλλά από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει την Κυριακή του Πάσχα.Μόνο στα ηπειρωτικά και βόρεια ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 4 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 

Πιο αναλυτικά:
Τη Μεγάλη Δευτέρα θα σημειωθούν νεφώσεις και βροχές στα βόρεια, ηπειρωτικά και νότια της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 5 με 6 Μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικοί εντάσεως έως 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Τη Μεγάλη Τρίτη ο καιρός θα σημειώσει μικρή βελτίωση και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Μόνο στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως έως 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές και θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου
Την Μεγάλη Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Ηλιοφάνεια θα σημειωθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Την Μεγάλη Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά άστατος. Νεφώσεις θα σημειωθούν σε ολόκληρη τη χώρα που στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και ενδέχεται να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Τη Μεγάλη Παρασκευή θα σημειωθούν βροχές σε ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί εντάσεως έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Το Μεγάλο Σάββατο θα σημειωθούν νεφώσεις που στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη θα πυκνώσουν και ενδέχεται να εκδηλωθούν βροχοπτώσεις. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ενδέχεται να σημειωθούν νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή: Πρώτο Θέμα