Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΟΙΝΟΦΥΤΑ: ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΛΑΟ!!


Άλλο ένα δείγμα από το συγκεντρωτικό σύστημα διακυβέρνησης στο Δήμο Τανάγρας! Μια κατά τα άλλα λαϊκή συνέλευση των κατοίκων, μετατράπηκε σε συνάντηση εκλεγμένων για τη διαφήμιση της Δημοτικής Αρχής!

Κυριολεκτικά στο παρα πέντε ενημερώθηκα τηλεφωνικά για τη λαϊκή συνέλευση, στη Δημοτική Ενότητα Οινοφύτων που θα γινόταν το Σάββατο 7 Απριλίου.

Ήμουν στην ώρα μου στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων όπου θα γινόταν η συνέλευση των κατοίκων από τα Οινόφυτα και από το Δήλεσι Οινοφύτων.

Και, ιδού τι αντίκρυσα!
Ένα πλήθος από εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, αντιδημάρχους και τον ίδιο το δήμαρχο Τανάγρας κ. Γεωργίου.

ΑΠΟ ΛΑΟ ΟΜΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!
Το πολύ 20 δημότες από τους οποίους οι μισοί ήταν πρώην εκλεγμένοι στα Οινόφυτα.

Στη σκηνή κάθισαν για να μας ενημερώσουν ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Γεωργίου, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Οινοφύτων κ. Βλάχος και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Οινοφύτων (που περιλαμβάνει και το Δήλεσι Οινοφύτων) κ. Μπλατσιώτης.

Και ιδού η ποσοστιαία κατανομή του χρόνου για να ενημερωθούν οι 10 από τους συνολικά 7.000 κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Οινοφύτων:

Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου 5%
Αντιδήμαρχος 10%
Δήμαρχος 85%.
Η απαξίωση της λαϊκής συμμετοχής σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια!

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ξεκινώντας ενημερωθήκαμε από τον κ. Δήμαρχο πως για το Δήλεσι δεν πρόκειται να γίνει καμία αναφορά, επειδή μετά το Πάσχα θα γίνει μία ξεχωριστή Λαϊκή Συνέλευση και για τις δύο περιοχές του (Οινοφύτων και Σχηματαρίου). Ακολούθως και αφού οι ανωτέρω εισηγητές, μας μίλησαν για τις αυτονόητες υποχρεώσεις τους, ακούσαμε και κάποια ζητήματα που τέθηκαν από τους ελάχιστότατους συμπολίτες μας!

Αγαπητοί συνάδελφοι της Δημοτικής Αρχής,
Δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα αν αναβαθμίσετε τα Τοπικά Συμβούλια δίνοντάς τους την προσοχή που αξίζουν και ενημερώνοντάς τους για το σημαντικό ρόλο και τις αρμοδιότητες που προβλέπονται στον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» για αυτούς!

Αγαπητοί φίλοι στα προεδρεία των Τοπικών Συμβουλίων,

Εσείς που αποτελείται τη φωνή των συνδημοτών σας, διεκδικήστε αυτά που σας ανήκουν και μην αρκείστε στον περιθωριακό ρόλο που αφήνουν για σας οι μόνιμοι διαχειριστές της εξουσίας! Ο απολογισμός και η επικοινωνία με τους δημότες να γίνεται από εσάς και όχι από τη Δημοτική Αρχή, που στο κάτω - κάτω ας βρεί άλλες ευκαιρίες να διαφημίσει το έργο (;) της!

Κλείνοντας το σημείωμα θεωρώ ως θετική την πρόταση του Δημάρχου, σύμφωνα με την οποία θα γίνει μία Λαϊκή Συνέλευση στο Δήλεσι, αντί για τις δύο που προβλέπονται σύμφωνα με την τωρινή διοικητική διαίρεση στο Δήμο Τανάγρας.

Μικρό αλλά σοβαρό βήμα για την Ενοποίηση του Δηλεσίου.

Δήλεσι 09/04/2012
Λάζαρος Μαυράκης
Δημοτικός Σύμβουλος Τανάγρας