Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΜΙΚΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ Σαφάρι στην αγορά για την ανασφάλιστη εργασία


Αποκαλυπτικά στοιχεία για την ανασφάλιστη εργασία είδαν το φως της δημοσιότητας, μετά από τους ελέγχους που διενήργησαν μικτά κλιμάκια του ΣΔΟΕ, της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σε επιχειρήσεις.
Όπως ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε μεγάλη εταιρεία τηλεμάρκετινγκ και εμπορίας οικιακών συσκευών, το μικτό κλιμάκιο, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών και παρουσία εισαγγελέα, διαπίστωσε απασχόληση 38 ανασφάλιστων εργαζομένων.
Όπως επισημάνθηκε, επιβλήθηκε αρχικό πρόστιμο 23.000 ευρώ, ενώ ακολουθεί λεπτομερής έλεγχος φορολογικών και ασφαλιστικών στοιχείων, με όλες τις συνακόλουθες κυρώσεις.

Επίσης, στο στόχαστρο του μικτού κλιμακίου των ελεγκτών βρέθηκαν και επιχειρήσεις φασόν στις περιοχές Πατησίων και Νέας Ιωνίας. Στο πλαίσιο των ελέγχων σε 4 επιχειρήσεις, διαπιστώθηκε η απασχόληση 43 παράνομων αλλοδαπών.

Ακόμη, συντάχθηκαν συνολικά πρόστιμα 21.500 ευρώ, ενώ συνελήφθησαν από την αστυνομία 28 αλλοδαποί, οι οποίοι δεν έφεραν μαζί τους νόμιμα έγγραφα παραμονής και εργασίας. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο έλεγχος των φορολογικών και ασφαλιστικών στοιχείων ακολουθεί άμεσα.