Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Συλλαλητήριο – Συμβολική κατάληψη της Δ.Ο.Υ κι έπεται συνέχεια…



Σπ. Νικολάου: «Όλοι μαζί  μπορούμε να κάνουμε τα πάντα»
Δ. Δημητρίου: «Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι οφείλουμε να αντιδράσουμε»
Σ. Καραμαγκιώλης: «Υπάρχει θέμα Δημοκρατίας και συνταγματικής νομιμότητας»
Την μαζική συμμετοχή στους αγώνες αντίστασης ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι Έλληνες πολίτες αποφάσισε η πολυμελής Επιτροπή Αγώνα του Δήμου, που συστάθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  με επικεφαλής τον Δήμαρχο Θηβαίων , αιρετούς και εκπροσώπους φορέων ..
«Σκοπός μας είναι η αντίσταση- αντίδραση στα νέα μέτρα εφαρμογής του μνημονίου που οδηγούν σε πρωτόγνωρους για την μεταπολεμική περίοδο Ελλάδας περικοπή μισθών συντάξεων , σε εξαθλίωση του Έλληνα πολίτη όχι μόνο οικονομική αλλά και κοινωνική, στην κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, στην περίθαλψη, την εκπαίδευση κ.α, στην περικοπή των επιχορηγήσεων των ΟΤΑ,  σε ποσοστό πάνω από 50% από το 2010 και στα λειτουργικά έξοδα  και  τα έργα,  παρόλο που οι αρμοδιότητες και επομένως και οι υποχρεώσεις του Δήμου είναι πολλαπλάσιες με κίνδυνο την επιβίωση του ίδιου του Δήμου αλλά και όλων των δήμων της χώρας, στην  συρρίκνωση των διοικητικών υπηρεσιών περιοχής του Δήμου, με αποτέλεσμα  την επιπρόσθετη ταλαιπωρία των Δημοτών μας» τόνισε ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπ. Νικολάου, δημοσιοποιώντας την πρώτη φάση των κινητοποιήσεων, που ξεκινά σήμερα με την 4ωρη στάση εργασίας 11.00 – 15.00 σε όλους τους χώρους, το συλλαλητήριο και  την συμβολική κατάληψη της Δ.Ο.Υ.
Ο αγώνας ουσιαστικά ξεκίνησε από χθες το μεσημέρι με την συνέντευξη τύπου της Επιτροπής Αγώνα, προς ενημέρωση όλων των δημοτών του διευρυμένου Δήμου..
«Πιστεύουμε ότι ο καθένας μόνος του δεν μπορεί,  αλλά όλοι μαζί  μπορούμε να κάνουμε τα πάντα» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Θηβαίων, καλώντας τους πολίτες να λάβουν ενεργά συμμετοχή στους κοινούς αγώνες….
Ιδιαίτερες ήσαν οι παραινέσεις προς τα ΜΜΕ του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Στ. Χαλβατζή, ο οποίος ζήτησε την από κοινού εξεύρεση τρόπων αντίδρασης ..
«Πρέπει το πρόβλημα να αναδειχθεί  προς όλες τις κατευθύνσεις, ούτως ώστε όλοι μαζί να ανατρέψουμε την κατάσταση» είπε, με τον Αντ. Τουλομάκο, επικεφαλής επίσης της ελάσσονος μειοψηφίας, να κάνει λόγο για «άμυνα με γενικευμένες αντιδράσεις, με στόχο την ανατροπή».
«Οι πολιτικές που εφαρμόζονται οδήγησαν και θα οδηγήσουν στην πείνα και την εξαθλίωση και πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι οφείλουμε να αντιδράσουμε» τόνισε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας  Δ. Δημητρίου, καλώντας τους συμπολίτες του  στους δρόμους και τις πλατείες..
«Είμαστε πρωτοπόροι στους αγώνες όχι μόνο για την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική, αλλά και για την υποβάθμιση της περιοχής», πρόσθεσε, με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Θήβας Χρ. Χαρατσή να αναφέρεται στα τρομακτικά  νούμερα (50 – 60%) των συμπολιτών του, οι οποίοι κινδυνεύουν με διακοπή ρεύματος λόγω του χαρατσιού, αλλά και στα ποσοστά ανεργίας και εξαθλίωσης, που αφορούν τους συναδέλφους του, δηλώνοντας δυναμικό παρόν σε όλους τους αγώνες…
«Δεν αντέχουμε άλλα μέτρα, γι΄ αυτό και καλούμε τους συμπολίτες μας να αντισταθούν, δίνοντας ηχηρό μήνυμα στους κυβερνώντες» υπογράμμισε το μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας και της Επιτροπής Αγώνα Ν. Λεμονάκος, με τον Σ. Καραμαγκιώλη, που εκπροσωπούσε τον Δικηγορικό Σύλλογο να δίνει διαφορετικό παρόν στους αγώνες..
«Εδώ και δυο χρόνια οι Δικηγόροι βρισκόμαστε σε διαρκείς κινητοποιήσεις  όχι μόνο για όλα όσα συμβαίνουν σε βάρος των Ελλήνων, αλλά κυρίως γιατί υπάρχει θέμα Δημοκρατίας και συνταγματικής νομιμότητας» είπε, συμπληρώνοντας: «Η Δικαιοσύνη καταρρέει με τις αυτοδικίες να παίρνουν την θέση της λόγω του ακριβού κόστους της και αν η Δικαιοσύνη δεν λειτουργεί, τότε έρχεται βία και αναρχία»!
«Η Ελληνική κοινωνία σέρνεται σε όλους τους τομείς ενός ανύπαρκτου κράτους» τόνισε ο Γ. Κατσέλης, με τον πρ. Δήμαρχο Α. Σκούμα να υπενθυμίζει σε όλους την δυναμική συνέχιση των αγώνων προς όλες τις κατευθύνσεις: «Η αφύπνιση και η γνώση των όσων συμβαίνουν και θα χειροτερέψουν τις επόμενες ημέρες, πρέπει να μας οδηγήσουν σε όλες τις μορφές αγώνα» υπογράμμισε…
Την Επιτροπή Αγώνα αποτελούν, εκτός του Δημάρχου Θηβαίων,  οι Ν. Λεμονάκος (Εμπορικός Σύλλογος), Χ. Χαρατσής (ΟΕΒΕ), Δ. Δημητρίου (Ε.Κ.Θ), οι αιρετοί Στ. Χαλβατζής, Α. Τουλουμάκος,, Π. Ζερικιώτης, Α. Σκούμας Γ. Φίλος, Γ. Σδόνας, Κ. Ζέρβας (Δ.Σ.Θ), Φ. Πρωτόπαππα (Ι.Σ.Θ), Γ. Κατσέλης.