Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Μήνυμα του Δημάρχου Λεβαδεών κ. Νίκου Παπαγγελή για την 28η Οκτωβρίου 1940


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ελληνικός λαός με ηρωισμό, αυτοθυσία και σθεναρή αντίσταση απέναντι στις απαιτήσεις των ξένων δυνάμεων για μια άνευ όρων υποδούλωση της χώρας, αγωνίστηκε και πέτυχε μια ιστορική νίκη απέναντι στο τελεσίγραφο της τότε ιταλικής φασιστικής διοίκησης και έγραψε το θαυμάσιο Έπος του ’40 που αποτελεί σημαντικό σταθμό στην πορεία του Ελληνικού Έθνους και μεγάλη προσφορά προς την Ευρώπη και τον ελεύθερο κόσμο.
Κάθε χρόνο στις 28 Οκτωβρίου τιμούμε όλους εκείνους που δεν δίστασαν ούτε μια στιγμή να θυσιάσουν τη ζωή τους στο βωμό της ανεξαρτησίας και της δημοκρατίας. Η επέτειος του «ΟΧΙ» δεν αποτελεί μόνο ένα γεγονός ηρωικής αντίστασης των Ελλήνων απέναντι στις επεκτατικές βλέψεις ξένων δυνάμεων, αλλά κυρίως αποτελεί έμπνευση για όλους εμάς που ακόμη πιστεύουμε στη δημοκρατία και διαπνεόμαστε από αισθήματα σεβασμού για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Ειδικά σήμερα, στις δύσκολες ημέρες που διέρχεται η χώρα μας, θα πρέπει ο Αγώνας των Ελλήνων του ’40 να καθοδηγεί τη στάση μας και τις πράξεις μας ώστε και πάλι η Ελλάδα να βγει νικήτρια στον αγώνα που δίνει και όλοι μας να σταθούμε απέναντι σε πρακτικές που υπονομεύουν τη δημοκρατία, τον πλουραλισμό και την ελευθερία έκφρασης.
Ο Δήμος Λεβαδέων καλεί τους δημότες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου με σημαιοστολισμό των δημοσίων – δημοτικών και κοινοτικών κτηρίων, με εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία, τις Δημόσιες Υπηρεσίες κ.λ.π. και κατάθεση στεφάνων από τα σχολεία σε προτομές ηρώων και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 28 Οκτωβρίου με τη σχολική παρέλαση, η οποία θα αρχίσει στις 11:30 π.μ.