Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Μαζική φυγή! Παραιτήθηκε και ο γ.γ. των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μιχάλης Γιαννάκης



Το κύμα αποχωρήσεων στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μεγαλώνει. Λίγο πριν τις 15.00 το μεσημέρι, ο γ.γ. του κόμματος και στενός συνεργάτης του Πάνου Καμμένου, Μιχάλης Γιαννάκης, υπέβαλλε την παραίτησή του, αφήνοντας αιχμές κατά του ίδιου του Προέδρου.

Ο κ. Γιαννάκης στην επιστολή παραίτησή του, τονίζει μεταξύ άλλων ότι επι 9 μήνες πάλευε με λογικές του παρελθόντος που επιδίωκαν την χειραγώγηση του κόμματος. "Δυστυχώς", λέει χαρακτηριστικά, "επικράτησαν ο παρορμητισμός και η προχειρότητα".

Ο κ. Γιαννάκης το Φεβρουάριο του 2012 καταψήφισε το Μνημόνιο 2 με αποτέλεσμα να διαγραφεί από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.
Τον επόμενο μήνα προσχωρεί στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ανέλαβε καθήκοντα γενικού γραμματέα του κόμματος.
Στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, εκλέγεται με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ωστόσο, στις βουλευτικές της 17ης Ιουνίου δεν εξελέγη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Για εννέα σχεδόν μήνες, από κοινού με το στελεχιακό δυναμικό, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να προστατέψουμε τις αρχές και τις θέσεις της Ιδρυτικής Διακήρυξης από ιδιοτελείς μεθοδεύσεις που υπονόμευαν το κύρος και την αποτελεσματικότητα μας. Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανατρέψουμε λογικές του παρελθόντος που είχαν παρεισφρήσει στο κόμμα εν τη γεννέσει του και επεδίωκαν την χειραγώγησή του. Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αποφύγουμε τα δυσάρεστα αποτελέσματα που προκαλούσαν παρορμητικές αποφάσεις που ουδεμία σχέση είχαν με την λογική, την ψυχή και το σώμα του κινήματος.
Δυστυχώς, επικράτησε ο παρορμητισμός και η προχειρότητα.
Κύριοι Συνάδελφοι,
Όταν τον Φεβρουάριο του 2012 καταψήφισα το Δεύτερο Μνημόνιο και την Δανειακή Σύμβαση δεν δέχτηκα να διαπραγματευτώ την αξιοπρέπεια μου και την συνείδηση μου.
Δεν δικαιούται κανείς να ελπίζει ότι θα τις διαπραγματευτώ τώρα, που ο αγώνας εναντίον των Μνημονίων προμηνύεται ακόμα πιο σκληρός.
Και βέβαια δεν είμαι διατεθειμένος να αφήσω τον «οποιονδήποτε» να παίξει με την αξιοπρέπεια όλων όσοι αφιέρωσαν τους εαυτούς τους στην κοινή προσπάθεια αποδέσμευσης από την μέγγενη των Μνημονίων και της Τρόϊκας.
Η παραίτηση μου από μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δεν αποτελεί παραίτηση και υποχώρηση από τις αρχές και τις θέσεις μου. Ακριβώς το αντίθετο.
Σε όλα τα στελέχη που ήρθαμε κοντά τους τελευταίους μήνες αλλά και σε όσους δεν συνεργαστήκαμε στενά αλλά μας συνδέουν οι ίδιες αξίες από το παρελθόν αλλά και οι ίδιες αγωνίες για το μέλλον του Τόπου, θα είμαι δίπλα τους με όσες δυνάμεις διαθέτω αρωγός και σύμμαχος.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Μιχάλης Γιαννάκης