Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Τρία αδέρφια μοιράζονται την ίδια φόρμα


Μια φόρμα γυμναστικής ανά τρία παιδιά είναι η πραγματικότητα για τις πολύτεκνες οικογένειες...
της ελληνικής κοινωνίας, πολλές από τις οποίες, λόγω της ανέχειας, δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν ακόμα και το φαγητό τους. Το περιστατικό που συνέβη στην Πάτρα με τον μαθητή που δεν διέθετε δική του φόρμα ώστε να συμμετέχει στη γυμναστική δείχνει τον καθημερινό αγώνα των πολύτεκνων οικογενειών της Δυτικής Ελλάδας, περιοχή όπου το ποσοστό σε «νεόπτωχους» ξεπερνά το 31%...............


Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» τα επίσημα στοιχεία για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Δυτική Ελλάδα προκαλούν σοκ. Συγκεκριμένα μέσα στο 2012 περισσότεροι από 225 χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής έχουν κλείσει «ραντεβού» με τη φτώχεια, όπως προκύπτει από την Eurostat. Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ, την ώρα που έχουν πραγματοποιηθεί 1.200 αιτήσεις για κοινωνικά φροντιστήρια μόνο στην πόλη της Πάτρας, το 15% του πληθυσμού της Δυτικής Ελλάδας ήδη από τώρα δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει τα βασικά αγαθά.

«Τα έξοδα είναι πάρα πολλά. Τώρα που θα πάνε και το πολυτεκνικό επίδομα σε μόλις 44 ευρώ το δίμηνο πως θα ζήσουν οι πολύτεκνοι;» αναρωτιέται ο πρόεδρος της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών και Περιχώρων, Γιώργος Παναγιωτόπουλος. Ο ίδιος χαρακτηρίζει τραγικό αυτό που συνέβη πριν από ορισμένες ημέρες σε σχολείο της πόλης. Μαθητής πήρε απουσία καθώς δεν ήταν αθλητικά ντυμένος στο μάθημα της γυμναστικής. Βέβαια, ο καθηγητής δεν γνώριζε ότι τη μία φόρμα που υπάρχει στο σπίτι του μαθητή τη μοιράζεται με τους δύο αδερφούς του. Οπως εξήγησε η μητέρα του παιδιού τα χρήματα δεν φτάνουν ώστε να αγοράσει αθλητικό εξοπλισμό για καθένα από τα πέντε παιδιά της με αποτέλεσμα η φόρμα να χρησιμοποιείται εκ περιτροπής.

real.gr