Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Παγώνουν» μαθητές σε σχολείο του Αιτωλικού

 
Δεν υπάρχει θέρμανση σε γυμνάσιο της περιοχή
Διαμαρτυρίες γονέων από το Αιτωλικό που καταγγέλλουν πως στο Γυμνάσιο της περιοχής, δεν υπάρχει θέρμανση, αφού οι σωλήνες του καλοριφέρ έχουν κλαπεί από το καλοκαίρι και δεν έχουν ακόμη αντικατασταθεί.

«Το καλοκαίρι το σχολείο έπεσε θύμα κλοπής. Αφαίρεσαν τους σωλήνες του καλοριφέρ. Μέχρι σήμερα η ζημιά δεν έχει αποκατασταθεί. Τα παιδιά κάνουν μάθημα μέσα στο κρύο. Καθηλωμένα για 7 ώρες την ημέρα σε μια παγωμένη αίθουσα.

Το κρύο αυτές τις μέρες είναι τσουχτερό και η υγρασία τσακίζει κόκαλα. Ο χειμώνας μόλις άρχισε....», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα γονέα που έφτασε σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και που μάλλον περιγράφει με απόλυτο τρόπο τα όσα βιώνουν καθημερινά οι μαθητές του σχολείου, ειδικά αυτές τις μέρες που το θερμόμετρο πήρε την… κατρακύλα.

Τι ακριβώς συμβαίνει όμως και γιατί δεν έχει ληφθεί άμεσα μέριμνα για την αντικατάσταση των σωλήνων που έχουν κλαπεί;...............


Η κλοπή διαπιστώθηκε φέτος τον Νοέμβριο όταν κλήθηκε τεχνικός για να κάνει την καθιερωμένη ετήσια συντήρηση στον καυστήρα του σχολείου και είναι πολύ πιθανόν να έγινε το καλοκαίρι, όταν από το σχολείο αφαιρέθηκε και το αλεξικέραυνο από αγνώστους.

Από τότε μέχρι σήμερα, υπάρχει μια σειρά εγγράφων που απεστάλησαν αρμοδίως προς τον δήμο του Μεσολογγίου χωρίς όμως να έχει βρεθεί λύση και τα παιδιά συνεχίζουν να κάνουν μάθημα σε συνθήκες... παγετού.

Όπως προκύπτει, η αρμόδια σχολική επιτροπή έχει ανταποκριθεί στην κάλυψη των εξόδων για την αντικατάσταση του αλεξικέραυνου αλλά και για την αγορά πετρελαίου, όχι όμως και για την αντικατάσταση των σωληνώσεων του καλοριφέρ που εκλάπησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, σε απαντητικό της έγγραφο η ΔΕΥΑ Μεσολογγίου, ανάμεσα στους λόγους που επικαλείται για την αδυναμία αποκατάστασης του προβλήματος, αναφέρεται και στα λίγα έσοδα που έχει από το Αιτωλικό, από την απροθυμία των κατοίκων να πληρώσουν τέλη ύδρευσης κλπ. Εάν όντως αυτό ισχύει, τότε είναι πασιφανές πως δίνεται η εντύπωση πως «τιμωρούνται» οι μαθητές του Γυμνασίου, επειδή η ΔΕΥΑΜ δεν έχει έσοδα από την ύδρευση στην περιοχή.

Σε επικοινωνία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μεσολογγίου κ. Καβάγια, η απάντηση ήταν πως τα χρήματα που ζητήθηκαν για την κάλυψη της ζημιάς, έχουν δοθεί, αλλά αυτό τελικά όπως φαίνεται δεν ισχύει αφού πιστώσεις δόθηκαν μόνο για το αλεξικέραυνο και για την αγορά πετρελαίου που το σχολείο όμως δεν μπορεί έτσι κι αλλιώς να καταναλώσει.

Για την κάλυψη της ζημιάς στο δίκτυο θέρμανσης του σχολείου, απαιτείται ένα ποσό της τάξης των 5.000 ευρώ, που προς το παρόν όπως όλα δείχνουν ο δήμος του Μεσολογγίου, αδυνατεί να καλύψει. Έτσι, η απαράδεκτη κατάσταση με τους «παγωμένους» μαθητές και εκπαιδευτικούς θα συνεχιστεί, χωρίς, όμως, να ξέρει κανείς μέχρι πότε…

Πηγή: agriniopress.gr