Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Δ Η Μ Ο Σ Θ Η Β Α Ι Ω Ν




Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Το Δημοτικό Συμβούλιο   του Δήμου Θηβαίων στη συνεδρίαση της 18ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 συζήτησε τις επιπτώσεις που επιφέρουν στη λειτουργία του  Δήμου Θηβαίων οι διατάξεις  του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 που αναφέρονται στους ΟΤΑ και στο απασχολούμενο σε αυτούς προσωπικό (σύσταση παρατηρητηρίου οικονομικής αυτοτέλειας, διαθεσιμότητα – απολύσεις υπαλλήλων, κ.α.) και τον τρόπο αντίδρασης από την πλευρά του Δήμου.
          Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά την εκτενή ενημέρωση που είχε από το Δήμαρχο Θηβαίων, τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, των δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων φορέων που παρευρέθησαν στη συνεδρίασή του (Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών, Εργατικό Κέντρο Θήβας, κ.α. ) εξέδωσε κατά πλειοψηφία το ακόλουθο ψήφισμα, μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Αντ.Τουλουμάκου, ο οποίος ψήφισε λευκό, και Αθ.Σκούμα, ο οποίος ψήφισε το από αυτόν προταθέν ψήφισμα (αναφέρεται στο ιστορικό μέρος της απόφασης).
           
    Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων, 

 καταγγέλλει:
  • Την προσπάθεια κατάργησης της Διοικητικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ και κατάρρευσης της Αυτοδιοίκησης, όπως αυτή προδιαγράφεται από την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, μετά την ψήφιση του νόμου 4093/2012 και των μεταγενέστερων πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.
  • Την αφαίρεση ουσιαστικά της οικονομικής διαχείρισης από τις τοπικές κοινωνίες με τη θέσπιση του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.
  • Την εφαρμογή των ρυθμίσεων περί διαθεσιμότητας και κινητικότητας των υπαλλήλων στους Δήμους, αλλά και των νέων μισθολογικών – συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων, οι οποίες οδηγούν τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση στην εξαθλίωση.

          Απέναντι σε αυτή την κατάσταση δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να μη συμπράξουμε στην προσπάθεια κατάργησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη διατήρηση της Διοικητικής και Οικονομικής Αυτοτέλειας των Δήμων.

          Ο Δήμος Θηβαίων δηλώνει ότι όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, οι οποίες καθιστούν επιτακτική τη μονιμοποίησή τους. Σε αντίθεση με όσα προβλέπονται στις διατάξεις του ν.4093/12 και των Π.Ν.Π., ο Δήμος έχει ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού του, ιδιαίτερα στους ευαίσθητους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας και φροντίδας, και πρέπει να καταργηθεί η απαγορευτική διάταξη για την πρόσληψη προσωπικού.

          Ο Δήμος Θηβαίων τονίζει και πάλι την απόφασή του να μην συμπράξει καθ’ οιονδήποτε τρόπο στη διαδικασία εφαρμογής των διατάξεων για την διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και δηλώνει τη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις τους.

          Ο Δήμος Θηβαίων εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην επιβολή νέων τελών στους δημότες και υπενθυμίζει ότι εκκρεμεί η απόδοση πόρων παρελθόντων ετών, ενώ ακόμα δεν έχουν αποδοθεί οι θεσμοθετημένοι με τον «Καλλικράτη» πόροι.

          Η αποδυνάμωση  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετά την ψήφιση του νόμου 4093/2012, σημαίνει την αφαίρεση του δικαιώματος του πολίτη να προσδιορίζει το μέλλον της πόλης του. Για το λόγο τούτο ο Δήμος Θηβαίων καλεί την Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδος και την Κ.Ε.Δ.Ε. να επιδιώξουν αγωνιστικά την κατάργηση των διατάξεων χειραγώγησης της αυτοδιοίκησης και κατάργησης της αυτοτέλειάς της και όλους τους πολίτες σε συστράτευση για την προστασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Τοπικής Κοινωνίας.

   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Θηβαίων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και οι Επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων, στα πλαίσια ενημέρωσης των πολιτών για τις συνέπειες που έχει η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής στην Αυτοδιοίκηση, θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 9:30 στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Παλαιό Δημαρχείο, οδός Πινδάρου).
Παρακαλούμε για την παρουσία σας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ                         

ΤΑ ΜΕΛΗ
Γ.ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Σ.ΔΡΕΝΙΟΣ
Π.ΖΕΡΙΚΙΩΤΗΣ
Ι.ΚΟΝΤΟΥ
ΗΛ.ΠΕΤΡΑΙΝΑΣ
ΑΛ.ΣΤΑΪΚΟΣ
Ν.ΣΤΡΑΤΕΛΟΣ
Π.ΤΣΑΡΑΜΠΑΡΗΣ
Χ.ΤΣΙΤΡΑΣ
ΑΝ.ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗΣ
Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Π.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
ΣΤ.ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Δ.ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΥ
ΑΘ.ΣΚΟΥΜΑΣ
ΑΝΤ.ΤΟΥΛΟΥΜΑΚΟΣ
--------------------------------------
Δ.ΒΑΘΗΣ
(Πρόεδρος Τ.Κ. Υπάτου
Δ.Θηβαίων)