Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ


Τις ημέρες των Χριστουγέννων αναμένεται να κορυφωθεί η  «μάχη» μεταξύ της κυβέρνησης και των εργαζομένων στους δήμους με επίκεντρο τη διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις  και τις σχετικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ -ΟΤΑ θα λάβει σήμερα το πρωί απόφαση* για συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι την Τετάρτη (μία 48ωρη Δευτέρα, Τρίτη και συμμετοχή στην 24ωρη της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου) οπότε και θα συνεδριάσει εκ νέου για να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι (τελικώς οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν**). 
Ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι εφόσον δεν έχει υπάρξει κάποια θεαματική εξέλιξη μέχρι τότε (για παράδειγμα κάλυψη κενών θέσεων από όσους έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της διαθεσιμότητα), ενδεχόμενο μάλλον απίθανό με βάση τα σημερινά δεδομένα, τότε η απόφαση θα είναι για συνέχιση των κινητοποιήσεων.
«Εδώ που έχουμε φτάσει δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω», είναι η έκφραση που χρησιμοποιούν οι συνδικαλιστές στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους, προσθέτοντας ότι «η 'μάχη' δεν δίνεται μόνο για τους 2000 που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα αλλά και για τους δεκάδες χιλιάδες που θα ακολουθήσουν».
«Η μάχη των σκουπιδιών»
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εφόσον οδηγηθούμε στην τελική αναμέτρηση τις ημέρες των Χριστουγέννων η ΠΟΕ -ΟΤΑ θα «σκληρύνει» τη στάση της κατ' αντιστοιχία με τη σκλήρυνση της στάσης της κυβέρνησης, όπως διαφάνηκε και από τις σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού περί «τρομοκρατίας των συνδικαλιστών» αλλά και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη που μίλησε για «τραμπούκους».
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά: Ότι θα πάψει από μέρους της ΠΟΕ - ΟΤΑ η «χαλαρή» αντιμετώπιση στο θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων: Τα σκουπίδια δεν θα είναι, όπως σήμερα, μόνο στους κάδους αλλά και στους δρόμους, καθώς δεν θα γίνεται καθόλου αποκομιδή, ενώ θα κλείσει και ο ΧΥΤΑ Φυλής που σήμερα λειτουργεί κανονικά.
Με αυτό τον τρόπο, αναμένεται να επέλθει μετωπική σύγκρουσημε ότι αυτό σημαίνει για τις δύο πλευρές....