Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Σε ενότητα και αγώνα διαρκείας καλεί το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς


Με ψήφους 42 υπερ, δύο λευκά και ένα άκυρο εκκρίθηκε στην πρόσφατη ΓΣ του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς που πραγματοποιήθηκε στις αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού Συλλόγου, το πρόγραμμα δράσης 2012.
Το Ε.Κ. απεύθυνε έκκληση για ενότητα και αγώνα προκειμένου να ανατραπεί «η κυβέρνηση που εφαρμόζει τις πλέον αντιλαϊκές, αντικοινωνικές πολιτικές με τις ευλογίες της νεοφιλελεύθερης δεξιάς, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ με γενική απεργία διαρκείας».

Θεωρεί δε υποχρέωση όλων την συμμετοχή στους αγώνες και προσθέτει: «Η κυβέρνηση αυτή όπως και οι υπόλοιπες που θα ακολουθήσουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική πρέπει να ανατραπούν μέχρι την τελική νίκη της νεολαίας, των εργαζομένων, των αγροτών, των συνταξιούχων, των ανέργων, της κοινωνίας».

Για μια ακόμα φορά τονίζει ότι «δεν προκάλεσαν την κρίση οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι» και ζητά διαγραφή του χρέους «δουλειές και όχι απολύσεις».

Επίσης το συνδικαλιστικό κίνημα «απαιτεί και διεκδικεί άμεσα μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης και της απασχόλησης, ενίσχυση των εισοδημάτων (μισθών, ημερομισθίων, συντάξεων) για την τόνωση της πραγματικής οικονομίας και για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» καθώς και «μια τελείως διαφορετική οικονομική πολιτική η οποία δεν θα γεννάει ανεργία, φτώχια και εξαθλίωση». .


Παράλληλα θέτει ζήτημα διασφάλισης κοινωνικής ασφάλισης, αναβάθμισης του ΕΣΥ και ανάπτυξης κράτους πρόνοιας καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τις περικοπές και την κατάργηση ΟΕΚ και ΟΕΕ.


Ακόμα βάζει ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και επίσης αναβάθμισης της παιδείας και της εκπαίδευσης δεδομένου ότι στους τομείς αυτούς θα κριθούν πολλά για το μέλλον της εργατικής τάξης.


Σχετικά με τα τοπικά θέματα μεταξύ άλλων ζητά την άμεση κατασκευή κτιρίου ΙΚΑ στη Λιβαδειά, στελέχωση των υποκαταστημάτων του Ιδρύματος με ιατρικό και υπαλληλικό προσωπικό, στελέχωση του νοσοκομείου Λιβαδειάς και των Κ.Υ., κάλυψη των αναγκών σε τεχνολογικό εξοπλισμό, αύξηση των προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης στην περιοχή, εργατικές κατοικίες, στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας και επέκταση μέχρι τη Λιβαδειά του προαστιακού σιδηρόδρομου.


«Διεκδικούμε την αποδέσμευση της χώρας από τις μονεταριστικές και περιοριστικές πολιτικές των Βρυξελών, που ενδιαφέρονται μόνο για τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών και όχι των λαών και των πολιτών. Πολιτικές που προκαλούν απολύσεις, ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση» αναφέρει το Π.Δ. και καταλήγει: «Το μέγεθος των προβλημάτων, η ένταση της επίθεσης, οι εκβιασμοί των αγορών και η σκληρότητα των δανειστών επιβάλλει την μέγιστη δυνατή ενότητα όλων των εργαζομένων σε κοινές δράσεις και κοινούς αγώνες. Όλοι μαζί μπορούμε, όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε αυτόν τον αγώνα διαρκείας και ο καθένας από το μετερίζι του».