Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Ο δρόμος για την… Ευρώπη


Την ξέφρενη πορεία που κάνει από τα μισά του πρώτου γύρου και έπειτα συνέχισε ο Λεβαδειακός‚ ο οποίος με γκολ του Ροτζέριο επικράτησε 1-0’του Πλατανιά‚πανηγύρισε την τέταρτη εντός έδρας νίκη του και… ψάχνει για διαβατήρια.
http://stereasports.com
Ήταν να μην αποκτήσουν ρυθμό οι Βοιωτοί… Όσο δύσκολα έβρισκαν δίχτυα στις πρώτες αγωνιστικές και όσο ζόρικα κατακτούσαν βαθμούς‚ τόσο εύκολο το έχουν από τα μισά του πρώτου γύρου και έπειτα. Με την πέμπτη τους νίκη στις έξι τελευταίες αγωνιστικές‚ ανέβηκαν στην 5η θέση όπου ισοβαθμούν με Πανιώνιο και ΠΑΣ (με ματς λιγότερο οι Γιαννιώτες) και κανείς δεν μπορεί να τους στερήσει το δικαίωμα να ονειρεύονται έξοδο στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Οσο για τον Πλατανιά‚ σπατάλησε ένα ολόκληρο ημίχρονο κι όταν αποφάσισε να ρισκάρει‚ έφτιαξε μεν δύο ευκαιρίες‚έπεσε δε πάνω στον πολύ καλό φέτος Κυριακίδη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Εκτός από τον πολύ καλό‚ ήρθε και το γρήγορο γκολ του Λεβαδειακού να δημιουργήσει προσδοκίες για ένα εξαιρετικό… 75λεπτο. Μόλις στο 16’“‚ λοιπόν‚ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των Κρητικών που παρατάχθηκαν με τρία στόπερ. Αφού γύρισαν τη μπάλα με υπομονή‚ ο Κόρμπος είδε την κίνηση του Ακόστα στην αριστερή πτέρυγα και την κατάλληλη στιγμή τον τροφοδότησε. Ο Ισπανός έβγαλε αμέσως την παράλληλη σέντρα‚ ο Κηπουρός πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και κατάφερε να την απομακρύνει‚ μόνο που άθελά του την έστρωσε στον Μάρτινς. Ο Βραζιλιάνος δεν χαρίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις και δεν το έκανε και τώρα‚ καθώς με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι‚ άνοιξε το σκορ για τους Βοιωτούς.

Θα περίμενε κανείς ότι έπειτα από αυτή την εξέλιξη‚ ο Πλατανιάς θα αναγκαζόταν να ανοιχτεί ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης και κατ” επέκταση θα άφηνε και κενούς χώρους στους γηπεδούχους. Αμ δε… Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο και δεν δημιούργησαν την παραμικρή ευκαιρία‚ γεγονός που εξόργισε τον Αναστασιάδη‚ ο οποίος έφυγε για τα αποδυτήρια δύο λεπτά πριν το τελευταίο σφύριγμα. Ο Λεβαδειακός‚ αντίθετα‚ πιο απελευθερωμένος και πιο άνετος μετά την επίτευξη του γκολ‚ είχε καλύτερη παρουσία‚ χωρίς πάντως να αγγίξει σε κάποια περίπτωση το 2-0.

Άλλο ματς παρακολούθησαν στο δεύτερο ημίχρονο οι περίπου 1.200’φίλοι του Λεβαδειακού που πέρασαν το απόγευμά τους στο γήπεδο. Αφενός γιατί ο Πλατανιάς ήταν πολύ ανώτερος από ότι στο πρώτο μέρος‚ αφετέρου γιατί χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν. Τις πρώτες δύο τις απώλεσαν οι φιλοξενούμενοι‚ οι οποίοι από το 46’“ άφησαν το 5-4-1’και αγωνίστηκαν με 4-3-3. Ο Κάλαϊτζιτς με κεφαλιά στο 48’“ και σουτ στο 52’“ τέσταρε τις ικανότητες του Κυριακίδη που πήρε άριστα‚ καθώς σε αμφότερες τις περιπτώσεις ήταν σε επίκαιρη θέση και με τις επεμβάσεις του κράτησε το 1-0.

Η επόμενη καλή στιγμή ανήκει στον Λεβαδειακό που έφτασε μια ανάσα από το 2-0‚ αλλά έμεινε με τη γλύκα. Η πολύ γλυκιά σέντρα του Μεντί στο 76’“ βρήκε τον Μάρτινς αφύλαχτο στη μικρή περιοχή‚ αυτή τη φορά όμως ήταν η σειρά του Κηπουρού να δείξει ότι παρά το… προχωρημένο της ηλικίας του‚ τα αντανακλαστικά του παραμένουν άψογα.

Παρά τη δεδομένη επιθυμία να βρει το γκολ που θα τον βοηθούσε να κάνει καλύτερες… διακοπές‚ ο Πλατανιάς δεν κατάφερε να δημιουργήσει άλλη ευκαιρία μέχρι το τέλος του ματς‚ με αποτέλεσμα ο Λεβαδειακός να πανηγυρίσει μία πολύ σημαντική νίκη που ενδεχομένως να «αναγκάσει» τον Γιάννη Κομπότη να κάνει την υπέρβαση τον Γενάρη‚ για να αυξήσει τις ελπίδες εξόδου στην Ευρώπη. Άλλωστε‚ όταν μπει το νέο έτος‚ από το ρόστερ θα απουσιάζει ένα σημαντικότατο στέλεχός του που ακούει στο όνομα‚ Στέφανο Ναπολεόνι…

Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης‚ Μουλόπουλος (65’’ Νικολακάκης)‚Γεωργίου‚ Χοσέμι‚ Μεντί‚ Κόρμπος‚ Ζησόπουλος‚ Πόι‚ Ροτζέριο (83’’ Ρομέου)‚Ακόστα‚ Ναπολεόνι (66’’ Βασιλείου)
Πλατανιάς (Αναστασιάδης): Κηπουρός‚ Δημήτρης‚ Ποτουρίδης (46’’ Αρότσα)‚Ντόε‚ Κανακούδης‚ Αγκιλέρα‚ Κάλαϊζιτς‚ Μιρτσέτα‚ Ουκάρ (72’’ Ναζλίδης)‚ Ουντότζι (82’’ Δέντσας)‚ Αναστασάκος