Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Έτοιμη η Βοιωτία για τον Χειμώνα


Ο απολογισμός της περασμένης θερινής περιόδου και ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, πλημμύρες και παγετό κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο ήταν τα θέματα που απασχόλησαν το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας που συνεδρίασε την Πέμπτη στο διοικητήριο της Π.Ε. στη Λιβαδειά.

«Μας ενδιαφέρει να υπάρχει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός όλων των εμπλεκομένων φορέων ώστε σε κρίσιμες περιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης.

Μιλώντας για την θερινή περίοδο επεσήμανε ότι υπήρξε άριστος συντονισμός των εμπλεκομένων. «Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε τον πρώτο λόγο, πήγαμε πολύ καλά και δεν υπήρξαν ιδιαίτερα θέματα. Ότι προέκυψε αντιμετωπίστηκε με επιτυχία», είπε ο κ. Μουλκιώτης και ανέφερε για παράδειγμα την πυρκαγιά στην περιοχή του Λεονταρίου όπου απετράπη ο κίνδυνος για τον οικισμό.

Για τον χειμώνα σημείωσε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας πέρα από τα δικά της μηχανήματα έχει και συνεργασία με ιδιώτες και μισθώνει μηχανήματα κατά περίπτωση όταν υπάρχει πρόβλημα. «Είμαστε έτοιμοι, έχουμε προμηθευτεί επαρκή ποσότητα αλατιού, το ίδιο θα κάνει και κάθε δήμος στα όρια της αρμοδιότητά του για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Εμείς έχουμε την αρμοδιότητα στο επαρχιακό και στο εθνικό οδικό δίκτυο» είπε μεταξύ άλλων.

Σε ότι αφορά την χρηματοδότηση έκανε γνωστό ότι δεν υπήρξε από τον κεντρική διοίκηση. «με το νοικοκύρεμα που έχουμε κάνει καταφέρνουμε να αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες υπογράμμισε ο Αντιπεριφεριάρχης.

Επίσης για την ερχόμενη Τρίτη έχει συγκαλέσει νέα σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους για τη Νέα Εθνική Οδό δηλαδή με το παραχωρησιούχο της Νέας Οδού, τα τμήματα τροχαίας Αφιδνών και Αταλάντης, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τον εργολάβο που έχει αναλάβει τα διάφορα έργα στη Ν.Ο. προκειμένου να ενημερώσουν για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστούν τα όποια φαινόμενα παρουσιαστούν στον συγκεκριμένο δρόμο.