Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ:«Η τήρηση των αρχών της διαφάνειας και της νομιμότητας, αποτελεί αρχή της πολιτικής μας».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίσθηκαν με εντατικούς ρυθμούς, κατά το τρίμηνο Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2012, οι έλεγχοι από κλιμάκια του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου και του Τμήματος Εμπορίου – Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, με σκοπό την προστασία του καταναλωτή, μετά από εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Μουλκιώτη.
Ενδεικτικά από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου πραγματοποιήθηκαν :

- Έλεγχοι σε 64 σχολικά κυλικεία

- Επανέλεγχοι σε 35 σχολικά κυλικεία, ενώ υπεβλήθησαν 30 μηνύσεις για παραβάσεις της Υγειονομικής Νομοθεσίας.

Επίσης ελέγχθηκαν

-64 επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και αναψυχής,

- 35 παρασκευαστές – συσκευαστές και

- 44 επιχειρήσεις λιανικής διάθεσης τροφίμων,

- 25 επανέλεγχοι σχετικών επιχειρήσεων και

- σε 28 περιπτώσεις, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της Υγειονομικής Νομοθεσίας και συντάχθηκαν εκθέσεις προς την αρμόδια εισαγγελική αρχή, για την επιβολή ποινικών κυρώσεων και προς τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή διοικητικών μέτρων.


Ειδικότερα σε ελέγχους κυλικείων - καταστημάτων - εργαστηρίων Υγειονομικού ενδιαφέροντος κατά τους μήνες από Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο, αποδεικνύεται, ότι η πλειοψηφία των ελεγχόμενων, τηρεί τους υγειονομικούς κανονισμούς, όμως σε άλλες περιπτώσεις που εντοπίζονται παραβάσεις, έγιναν συστάσεις ή επιβάλλονται κυρώσεις στους παραβάτες.

Το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού, προέβη σε ελέγχους:

- στο παζάρι της Λιβαδειάς, όλες τις ημέρες λειτουργίας του και απομακρύνθηκαν οι μη έχοντες νόμιμη άδεια πωλητές, ενώ υποχρεώθηκαν όλοι οι επαγγελματίες, να χρησιμοποιούν νόμιμες ζυγαριές.

- στις Λαϊκές αγορές Αλιάρτου, Ορχομενού, Δήλεσι, Θηβών

Έγιναν έλεγχοι

- σε 158 συσκευές ζυγών και γεφυροπλάστιγγων

- σε 73 καταστήματα για έλεγχο μέτρων και σταθμών

- σε μια επιχείρηση ελήφθησαν δείγματα για καθαριστικό τζαμιών και καθαριστικό χλώριο παχύρευστο, που βρέθηκε μη κανονικό και υποβάλλεται μηνυτήρια αναφορά, καθ΄ όσον η επιχείρηση δεν άσκησε έφεση κατά του αποτελέσματος της πρώτης εξέτασης.

- σε 10 πρατήρια υγρών καυσίμων (λιτρομετρήσεις. σφραγίσεις ογκομετρητών αντλιών υγρών καυσίμων), ενώ ελήφθησαν δείγματα από 31 πρατήρια υγρών καυσίμων και τα δείγματα εστάλησαν για εξέταση στη Δ΄ Χημική Υπηρεσία Πειραιά.

- Επεβλήθη πρόστιμο 100.000,00 € στο ΝΠΔΔ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΒΩΝ, διότι από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ διαπιστώθηκε ότι τα έτη 2005 έως 2008 χρησιμοποίησε πετρέλαιο θέρμανσης αντί για πετρέλαιο κίνησης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, δήλωσε:

«Η τήρηση των αρχών της διαφάνειας και της νομιμότητας, αποτελεί πρώτιστο μέλημά μας και εφαρμόζεται προς κάθε κατεύθυνση. Στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, εργαζόμαστε με προγραμματισμό και σχεδιασμό, για να εντατικοποιήσουμε τους ελέγχους, προστατεύοντας έτσι το δημόσιο συμφέρον, την υγεία των πολιτών και διασφαλίζοντας την ποιότητα των τροφίμων. Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ενημερώνει τους πολίτες, ότι προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και παραπλάνησης, συνεχίζει με εντατικότατους ρυθμούς τους ελέγχους στις επιχειρήσεις τόσο εμπορικού, όσον και υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής ευθύνης της, διότι η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας αποτελεί όχι μόνο καθήκον αλλά και υποχρέωση».
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ