Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Δείτε το αυτοκίνητο να πέφτει πάνω στους θεατές στην ανάβαση της Ριτσώνας(ΒΙΝΤΕΟ)

Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα - 4 τραυματίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας - Δείτε επίσης και το δεύτερο ατύχημα, ευτυχώς χωρίς τραυματισμό...

Παραλίγο τραγωδία στην 56η ανάβαση της Ριτσώνας στην Εύβοια το πρωί της Κυριακής. Όπως θα δείτε στο βίντεο από τη Zougla.gr που ακολουθεί, ο οδηγός ενός αγωνιστικού Peugeot 106 σε μια επικίνδυνη στροφή χάνει τον έλεγχο και το αυτοκίνητο σπάει τις μπάρες και πέφτει πάνω στους θεατές.

Η στιγμή της εξόδου είναι στο τέλος από το 3λεπτο βίντεο, αλλά αξίζει να το δείτε ολόκληρο, για να διαπιστώσετε πως κατά την διάρκεια του αγώνα κάποιοι ανεγκέφαλοι, περνούσαν μέσα στο δρόμο με κίνδυνο φυσικά να έχουμε ακόμη ένα σοβαρό ατύχημα.

Όπως θα δείτε στο βίντεο επίσης, οι θεατές κάθονται σε σημεία, άκρως επικίνδυνα και παρά τις εκκλήσεις των υπευθύνων δεν άλλαξαν θέση. Από την έξοδο του αυτοκινήτου τραυματίστηκαν 4 θεατές, 1 άνδρας και 3 γυναίκες. Ευτυχώς δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Δείτε το βίντεο:....................





Λίγη ώρα αργότερα ακόμη ένα αυτοκίνητο, έφυγε εκτός δρόμου και βρέθηκε στο γκρεμό. Αυτή την φορά ήταν ο οδηγός της εντυπωσιακής Lancia Integrale, που έχασε τον έλεγχο.

Το αυτοκίνητο όπως θα δείτε στο τέλος του βίντεο έπαθε μεγάλη ζημιά. Πάλι καλά που δεν υπήρξε τραυματισμός.


Η κατεστραμμένη Lancia Integrale του Αντώνη Αθυμαρίτη (φωτό: Mk2 Racing)

Οριστική... διακοπή

Το περιστατικό είχε σημαντικό αντίκτυπο που οδήγησε στην οριστική διακοπή του αγώνα. Και αυτό διότι στο σημείο μετέβησαν άνθρωποι της οργάνωσης για να διαπιστώσουν ότι θα χρειαστούν περίπου 2,5 ώρες για την όποια προσωρινή επισκευή.

Ταυτόχρονα στο σημείο βρέθηκε και ομάδα οδηγών που ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν να τρέξουν οι οδηγοί το δεύτερο σκέλος γιατί το σημείο ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο. Από την οργάνωση τους πρότειναν να τοποθετηθούν άλλα προσταευτικά, όμως οι οδηγοί δεν δέχτηκαν και τελικά πάρθηκε η απόφαση να διακοπεί οριστικά η 56η ανάβαση της Ριτσώνας.