Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Δήμος Θηβαίων : Έπεσαν τα πρώτα χιόνια, άμεση η επέμβαση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με συντονισμένες και οργανωμένες ενέργειες κατάφερε να αντιμετωπίσει ο Δήμος Θηβαίων την πρώτη επέλαση του χιονιά την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Τόσο ο μηχανολογικός εξοπλισμός, μηχανήματα αποχιονισμού και ρίψης αλατιού του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, όσο και το ανθρώπινο δυναμικό εργάστηκαν πυρετωδώς και κατάφεραν να  αντιμετωπίσουν άμεσα τα έντονα καιρικά φαινόμενα και κυρίως να κρατήσουν τα οδικά δίκτυα του Δήμου ανοιχτά.  

Τα σχολεία  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ευθύνης του Δήμου Θηβαίων παρέμειναν κλειστά με απόφαση του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου, για την ασφάλεια των μαθητών, ενώ υπήρχε ανοιχτή επικοινωνία με τους Δημότες για τα όποια προβλήματα αντιμετώπιζαν και συνεχής ενημέρωσή τους για την κατάσταση των οδικών δικτύων του Δήμου, με συστάσεις για προσεχτική οδήγηση κυρίως στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών, όπου η χιονόπτωση ήταν εντονότερη.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων, ο οποίος από τα ξημερώματα της Τρίτης βρισκόταν στις Τοπικές Κοινότητες της Δ.Ε. Πλαταιών (Λουτουφί, Μελισσοχώρι, Πλαταιές, Καπαρέλλι, Λεύκτρα) , που αντιμετώπιζαν τα περισσότερα προβλήματα από την έντονη χιονόπτωση και τον παγετό, προκειμένου να συντονίσει από κοντά τις ενέργειες, δήλωσε τα παρακάτω :  

«  Ο Δήμος Θηβαίων ήταν προετοιμασμένος για τη χιονόπτωση. Με οργανωμένες και συντονισμένες ενέργειες αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα που προέκυψαν, ιδιαίτερα στην Δημοτική Ενότητα Πλαταιών, όπου η χιονόπτωση ήταν εντονότερη και υπήρχε παγετός Τα μηχανήματα του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, γκρέιντερ και αλατιέρες, ήταν και είναι ακόμα στους δρόμους για να τους κρατάμε ανοιχτούς και να μην κινδυνέψουν οι οδηγοί.. Συνιστάται όμως στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί στην οδήγηση και να χρησιμοποιούν αλυσίδες σε σημεία όπου κρίνεται σκόπιμο. Επίσης, συνιστάται στους κατοίκους να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, τα οποία έχουν τοιχοκολληθεί σε όλες της Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες και έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr» .