Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Νέοι Πρόεδροι στις Δημοτικές Κοινότητες Θήβας και Βαγίων!



Σαμιώτης σε Θήβα – Παπαλουκάς σε Βάγια…

Με τον ορισμό των νέων Προέδρων πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες τακτικές συνεδριάσεις του 2013 των συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων Θήβας και Βαγίων..

Οι μέχρι πρότινος Πρόεδροι Κωνσταντίνος Χαρέμης της Δ.Κ. Θήβας και Γεώργιος Τσέλλος της Δ.Κ. Βαγίων έχουν καταθέσει την παραίτησή τους στα συμβούλια, για προσωπικούς λόγους…

Σύμφωνα με τον νόμο, Πρόεδρος του συμβουλίου δημοτικής κοινότητας είναι ο υποψήφιος του συνδυασμού της πλειοψηφίας που έχει λάβει τους περισσοτέρους σταυρούς προτίμησης και σε περίπτωση ισοψηφίας αυτός που είναι γραμμένος πρώτος στην απόφαση της ανακήρυξης.

Αν η θέση του προέδρου του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας κενωθεί λόγω θανάτου ή παραίτησης ή έκπτωσης από το αξίωμα ή εξαιτίας οποιουδήποτε άλλου λόγου ή εκείνος που έλαβε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης δεν αποδεχθεί εγγράφως τη θέση, το αξίωμα καταλαμβάνει ο επόμενος σε σταυρούς προτίμησης συμβούλους του συνδυασμού της πλειοψηφίας».

Έτσι, σε ότι αφορά τη Δ.Κ. Θήβας, ο επόμενος σε σταυρούς προτίμησης σύμβουλος του συνδυασμού της πλειοψηφίας είναι ο Σαμιώτης Παναγιώτης, ο οποίος και ορίστηκε ομόφωνα Πρόεδρος, αφού αποδέχτηκε τη θέση και στην Στη Δ.Κ. Βαγίων, ο επόμενος σε σταυρούς προτίμησης σύμβουλος του συνδυασμού της πλειοψηφίας ήταν ο Θεοδώρου Θεόδωρος, ο οποίος όμως κατέθεσε αίτηση παραίτησης, οπότε ο αμέσως επόμενος σύμβουλος σε σταυρούς είναι ο Παπαλουκάς Ευάγγελος…

Η νέα λοιπόν, σύνθεση του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Θήβας είναι: Σαμιώτης Παναγιώτης (Πρόεδρος) και μέλη οι Χαρέμης Κων/νος, Κάμπαξης Σωκράτης, Αργύρης Θεοφάνης, Μέρκου – Σακάρογλου Χρυσάνθη, Τζουμανέκας Αθανάσιος, Κυριάκου Ευάγγελος, Σβίγγος Βασίλειος, Ράπτη – Ρουπάκα Σταυρούλα, Τσάκωνας Αθανάσιος και Κολοβός Δημήτριος.

Στην Δημοτική Κοινότητα Βαγίων Πρόεδρος είναι ο Παπαλουκάς Ευάγγελος και μέλη οι Τσέλλος Γεώργιος, Θεοδώρου Θεόδωρος, Παπαϊωάννου Χαράλαμπος και Αγγελίνας Βασίλειος.