Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Πιο κοντά οι αγροτικές κινητοποιήσεις στη Βοιωτία…



Ο Πρόεδρος του Αγροτικού
Συλλόγου Ορχομενού κ. Δημήτρης Δρίτσουλας
με μέλη της συντονιστικής επιτροπής

Όλο και πιο κοντά έρχονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις στη Βοιωτία. Τα νέα μέτρα του 3ου μνημονίου και το φορολογικό που ψηφίζεται την Παρασκευή θα ισοπεδώσει, όπως υποστηρίζουν οι αγρότες, τον πρωτογενή τομέα .
Σύμφωνα πάντα με το www.viotianet.gr, για τη Βοιωτία οι συσκέψεις άνοιξαν στον Ορχομενό όπου ο τοπικός αγροτικός σύλλογος ενημέρωσε τους παραγωγούς για το τι τους περιμένει. Το σύνολο των αγροτών κατηγορηματικά δηλώνουν οτι οι κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος και διερευνούν τη μορφή της διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσουν. Πρώτη επιλογή για τους Βοιωτούς παραμένει το μπλόκο στη γέφυρα της Εθνικής οδού στο Κάστρο ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο της στάσης πληρωμών από το σύνολο των αγροτών.
Στον Ορχομενό θα πραγματοποιηθεί τελικά και η περιφερειακή σύσκεψη των αγροτών στις 16 Ιανουαρίου το απόγευμα στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου. Σύμφωνα επίσης με το www.paseges.gr, στις πλατείες των χωριών βγαίνουν, στις 20 Ιανουαρίου τα τρακτέρ των αγροτών της Θεσσαλίας, όπως αποφασίστηκε σε μαζική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στον Παλαμά Καρδίτσας και η οποία διοργανώθηκε από τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων. Μιλώντας στην απογευματινή εκπομπή της ΕΡΑ Λάρισας, ο αγροτοσυνδικαλιστής της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας κ. Χαρίλαος Αρχοντής τόνισε ότι η σημαντική συμμετοχή των αγροτών στη σύσκεψη καταδεικνύει την έντονη διάθεση των αγροτών να αγωνιστούν για το μέλλον τους και εξέφρασε την ελπίδα η αρχή των αγροτικών κινητοποιήσεων στη Θεσσαλία, να σημάνει και κλιμάκωση σε ολόκληρη την Ελλάδα.