Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

"Δεν αντέχουμε να βλέπουμε κλαμένα πρόσωπα μαθητών που έρχονται με τα ίδια ρούχα στο σχολείο"...λένε οι δάσκαλοι

http://lamiastar.gr
Συγκίνησε Ελλάδα και Κύπρο, η πρωτοβουλία δασκάλων να συγκεντρώσουν χρήματα από το υστέρημά τους για τους υποσιτιζόμενους μαθητές των δημοτικών σχολείων, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

«Δεν μπορούμε να βλέπουμε κλαμένα πρόσωπα μαθητών που έρχονται με τα ίδια ρούχα κάθε μέρα στο σχολείο» λέει στον STAR fm 97,1, ο Oργαν. Γραμ.της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Θαν. Γκούμας.«Είμαστε αδέλφια και δεν γίνεται να μείνουμε αδρανείς» τονίζει ο πρόεδρος της Παγκύπριας Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Φύλιος Φυλακτού, που παρέδωσε την επιταγή με τα 30.000 ευρώ στους Έλληνες συναδέλφους του.

Χθες λοιπόν το Δ.Σ. της ΔΟΕ, αποδέχθηκε την προσφορά του ποσού των 30.000 ευρώ που συγκεντρώθηκε από τους συναδέλφους τους, Κύπριους εκπαιδευτικούς, και αποφάσισε τα εξής:

- Να προσφέρει και η ΔΟΕ για το συγκεκριμένο σκοπό 30.000 ευρώ.

- Με το συνολικό ποσό των 60.000 ευρώ να προχωρήσει στη συμβολική πράξη της κάλυψης (στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της), σε καθημερινή βάση και μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους, του κολατσιού όλων των μαθητών σχολείων που θα προταθούν από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών.