Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Κουράστηκε ο κος Γκανής;(video)


http://viotianet.gr VIDEO 

«Προκαλεί» ο Βάιος Γκανής με τη νεότερη συνέντευξή του στο σταρ κεντρικής Ελλάδας με αφορμή την απόφαση των αγροτών για δυναμικές κινητοποιήσεις.
Αν ο πάλαι ποτέ «στρατηγός» της Αλαμάνας εκτιμά σήμερα ότι ο αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής (που πλήττει και τον αγροτικό κόσμο) είναι άνευ λόγου και ουσίας, ας επιλέξει τον «καναπέ», με τον οποίο άλλωστε φλερτάρει το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων που έχει υποστεί τη βάσανο και έχει υποκύψει στην πολιτική της προπαγάνδας και του καλλιεργούμενου φόβου.
Αν τα 60 ή τα 80 τρακτέρ του φαίνονται λίγα και θέλει να το παλέψει, ας αγωνιστεί τα αγροτικά μηχανήματα να γίνουν 1000.
Αν το διεκδικητικό πλαίσιο των συναδέλφων του δεν τον εκφράζει ή δεν τον ενδιαφέρει, του υπενθυμίζουμε ότι το κόστος καλλιέργειες είναι ένα από τα βασικά αιτήματα που και αυτός στήριξε στην πανελλήνια συντονιστική επιτροπή της οποίας τυγχάνει και ιδρυτικό μέλος.
Ποιος είπε στον κο Γκανή ότι οι αγρότες ζητούν φθηνό πετρέλαιο για να ζεστάνουν τα παιδιά τους;
Ποιος είπε στον κο Γκανή ότι οι αγρότες ζητούν φθηνό ρεύμα για το σπίτι τους;
Αν τον ενοχλούν τα πρόσωπα (τα οποία εκλέγονται από τους ίδιους τους αγρότες) τότε δυστυχώς κοιτά το δέντρο και χάνει το δάσος, όπως έχασε και στις προηγούμενες κινητοποιήσεις ( όπως και ο ίδιος υποστήριξε) ή μήπως αισθάνεται οτι κέρδισε τελικά ο κος Γκανής;
Δεν μπορεί να καταφέρετε κατά των αγροτών με αυτούς τους χαρακτηρισμούς όταν πρόκειται για συναδέλφους του.
Δείχνει έλλειψη σεβασμού κυρίως στους μεγαλύτερους σε ηλικία αγρότες, που δεν έχουν τη μόρφωση (όχι γιατί δεν ήθελαν να μάθουν γράμματα αλλά γιατί οι πολιτικοί εκπρόσωποι διαχρονικά ήθελαν τον Έλληνα αγρότη αμόρφωτο και έρμαιο των κομματικών τους γραφείων για να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα) και τη γνώση του κου Γκανή για να αντιπαλέψουν τις εξελιγμένες πολιτικές του σήμερα.
Ποιος είπε στον κο Γκανή ότι οι αγρότες δεν έχουν απευθύνει κάλεσμα σε όλη την κοινωνία;
Ποιος είπε στον κο Γκανή ότι η διαπραγμάτευση με τους πολιτικούς εκπροσώπους είναι συναλλαγή και δημόσιες σχέσεις;
Μήπως και ο ίδιος το 2009 και το 2010 έκανε τα ίδια;
Πως είναι δυνατόν να μιλάει ο κος Γκανής για δημόσιες σχέσεις όταν (άγνωστο πως διέρρευσαν αυτές οι πληροφορίες στα ΜΜΕ) σε τηλεοπτικά ρεπορτάζ γνωρίσαμε ακόμη και την ιστορία της ζωής του, τη μετανάστευση στις Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής, το γάμο του, την εταιρεία ελαιοχρωτισμού που είχε ιδρύσει, τα δημαρχεία και τα γήπεδα που κατάφερε να βάψει.
Μιλά ο κος Γκανής για δημόσιες σχέσεις όταν στις κινητοποιήσεις του 2010 έδινε κατ’ αποκλειστικότητα συνεντεύξεις και γνωστοί παρουσιαστές αφιέρωσαν ειδικό ένθετο σε εκπομπή τους μετά τα μπλόκα, στον οινοποιό Βάιο Γκανή για να διαφημίσει τα εξαιρετικά κρασιά του;
Μιλά ο κος Γκανής για τις τότε τρικλοποδιές συναδέλφων του και σήμερα βασιλικότερος του βασιλέως (τι στιγμή που στενάζει ο Έλληνας, ο κάθε Έλληνας) τολμά και ξεστομίζει πως οι αγρότες δεν πρέπει να διεκδικούν τώρα όταν ήταν απόντες τα δύο χρόνια των μνημονίων. Και αυτός που ήταν;
Ήταν δίπλα στους αγώνες των εργατών;
Ήταν δίπλα στους αγώνες των γιατρών του νοσοκομείου Λαμίας;
Ήταν δίπλα στους υπό διαθεσιμότητα εργαζόμενους των Δήμων της περιοχής του;
Θυμίζουμε στον κο Γκανή τους πέντε σταθμούς του αγροτικού ζητήματος στην Ελλάδα, όπως αποτυπώνονται σε σχετικό άρθρο του Βασίλη Πατρώνη  Επίκουρου καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, στην εφημερίδα Καθημερινή στις 24 Ιανουαρίου του 2010.
Εκτός αν ο κος Γκανής κουράστηκε…