Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Λαμία: Τραγική μητέρα και γιαγιά. Χάνει την κόρη της από ηρωίνη και προσπαθεί να σώσει την 4χρονη εγγονή της.


Η συγκλονιστική ιστορία μιας γυναίκας από την Λαμία.

Είναι η Δήμητρα Δάμου που είδε την κόρη της, το ένα από τα τρία παιδιά της να μπλέκει στον κόσμο των ναρκωτικών. Έκανε τα πάντα για να τη....
σώσει χωρίς όμως να τα καταφέρει. Ο φίλος της που στην συνέχεια έγινε σύζυγός της δεν την άφησε.

Αναγκάστηκε να αγοράζει ηρωίνη, με συμβουλή γιατρού, για να την κρατήσει ζωντανή.

«Εκείνη την ώρα ήμουν μεταξύ ζωής και θανάτου» εξομολογείται στην Σοφία Ηλιοπούλου και την εκπομπή Για Σένα του STAR Κεντρικής Ελλάδας, «το έκανα όμως για να σώσω το παιδί μου. Έψαχνα να βρω αστυνομικό,όμως εκεί δεν πλησίαζε η αστυνομία.»


Έχει πολλές φορές καταγγείλει εμπόρους ναρκωτικών γιατί όπως λέει, η ίδια δεν μπόρεσε να σώσει το παιδί της. Ίσως όμως καταφέρει να σώσει κάποιο άλλο. Οι αστυνομικοί κάνουν την δουλειά τους συνεχίζει, αλλά οι φυλακές έχουν γεμίσει και τους αφήνουν με περιοριστικούς όρους. Έτσι όμως δεν γίνεται κάτι.

Η κόρη της μπήκε σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που ο φίλος της βγήκε από την φυλακή. Η κοπέλα γύρισε στην ηρωίνη και έφυγε από το σπίτι. Πέντε μήνες μετά η αστυνομία ενημέρωσε την μητέρα πως την είχαν συλλάβει, μαζί με τον φίλο της για εμπόριο ναρκωτικών.

Οι δύο νέοι είχαν παντρευτεί με πολιτικό γάμο και λίγο μετά ήρθε το μωρό. Το μεγαλύτερο θύμα της τραγικής αυτής υπόθεσης. Ακόμη και λίγο πριν γεννήσει, η μητέρα του έκανε χρήση.

Τα χρόνια πέρασαν. Το κοριτσάκι μεγάλωσε, έγινε τεσσάρων ετών και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Την επιμέλεια του την έχει η κυρία Δάμου. Ο πατέρας της είναι στην φυλακή και η μητέρα της στον δρόμο. Ίσως έτσι είναι καλύτερα για το παιδί λέει η γιαγιά,αφού έκαναν χρήση ηρωίνης ακόμη και μπροστά του.

Η γιαγιά κάνει ότι μπορεί για να μεγαλώσει σωστά την εγγονή της. Στην προσπάθειά της αυτή έχει βρει σχεδόν όλες τις πόρτες κλειστές. Τα χρήματα που χρειάζονται είναι πολλά και η ίδια δεν τα έχει. Ο μόνος που με έχει βοηθήσει από τους επίσημους λέει, είναι ο βουλευτής Νίκος Σταυρογιάννης

Για την πολιτεία αυτό το παιδί δεν υπάρχει Αν το κράτος θέλει τα παιδιά να πουλούν ναρκωτικά στους δρόμους να το κάνουμε και αυτό τονίζει η κυρία Δάμου.

Αυτό που ζητάει είναι μια μικρή βοήθεια για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα. Από τα εισιτήρια του ΚΤΕΛ που χρειάζεται για να πηγαίνει σε γιατρούς στην Αθήνα, μέχρι τις εξετάσεις ή τα φάρμακά της.

Μου λένε να το πάω σε ίδρυμα λέει και συνεχίζει, πώς μπορώ να το κάνω αυτό όταν με κοιτάει στα μάτια και μου λέει ΜΑΜΑ ΜΗΝ ΜΕ ΑΦΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ.

Καταλήγοντας συγκινημένη επισημαίνει: Είμαι αγωνίστρια, θα αγωνιστώ με νύχια και με δόντια για το παιδί αυτό και θα βγω νικήτρια. Μην υποτιμάτε αυτό το παιδί... έχει δικαιώματα.