Κυριακή 26 Μαΐου 2013

8ο Ελληνικό "Θαλασσινό" Συνέδριο Bookcrossing - Σκύρος 2013


Το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Bookcrossing ακολουθεί τη βιβλιογοργονίτσα Ανεμόεσσα στο όμορφο νησί της Σκύρου το τριήμερο 28,29 και 30 Ιουνίου 2013. Παρέα με πάνω από 100 βιβλιόφιλους από όλη την Ελλάδα, πάνω από 700 βιβλία που ετοιμάζονται να ταξιδέψουν ελεύθερα για να γνωρίσουν καινούργιους αναγνώστες, με γνωστούς συγγραφείς και ανθρώπους των γραμμάτων θα περάσουμε ένα μοναδικό τριήμερο, διασκέδασης και βιβλιοφιλίας.

Εργαστήρια βιβλιοδεσίας και δημιουργικής γραφής, γνωριμία με το νησί και την ιστορία του, γνωριμία με το Σκυριανό αλογάκι, θεατρική παράσταση, εκδήλωση λόγου και μουσικής, beach party και ομαδικές απελευθερώσεις βιβλίων είναι κάποιες από τις εκδηλώσεις του τριημέρου στις οποίες θα πάρουν μέρος οι Σύνεδροι, που θα λάβουν και δωρεάν βιβλία προσφορά 25 εκδοτικών Οίκων και πολλά δώρα στις goodie bags.

Σε συνεργασία με τον πολιτιστικό φορέα ΠΕΑΠ Δήμου Σκύρου θα διεξαχθούν και δύο εκδηλώσεις ανοιχτές για το κοινό:
Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 στο θέατρο Δημοτικού Σχολείου Σκύρου, η θεατρική ομάδα «Ζω» του Δήμου Ζωγράφου θα παρουσιάσει τη θεατρική κωμωδία του Δημήτρη Αλεξίου «Άσε κάτω το βιβλίο!» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κρασαδάκη.

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 στο Μουσείο Μάνου και Αναστασίας Φαλτάιτς θα γίνει εκδήλωση λόγου και μουσικής με θέμα : «Θάλασσα – Γυναίκα –Λογοτεχνία» . Συζητούν οι επίσημες καλεσμένες συγγραφείς του Συνεδρίου μας κυρίες: Έφη Βενιανάκη, Ιφιγένεια Θεοδώρου, Αγγέλα Καστρινάκη, Νοέλ Μπάξερ και Victoria Hislop. Συντονίζει η Νανά Ζησίου.

Οι εγγραφές για το Συνέδριο συνεχίζονται μέχρι τις 30 Μαΐου 2013 για λίγες ακόμα θέσεις. Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο: http://bcgreece2013.zohosites.com/https://www.facebook.com/8thGreekBookcrossingConventionSkyros2013
permisospress.blogspot.gr