Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

"Βράζει" η Ήπειρος - Κάτοικοι απέκλεισαν τον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς


Σε συμβολικό αποκλεισμό του μεθοριακού σταθμού της Κακαβιάς προχώρησαν κάτοικοι του Πωγωνίου,διαμαρτυρόμενοι για την εγκατάλειψη της περιοχής

"Ο κόμπος έφτασε στο χτένι" για τους κάτοικους της Ηπείρου και πιο συγκεκριμένα του Πωγωνίου, οι οποίοι ξεσηκώθηκαν διαμαρτυρόμενοι για την εγκατάλειψη της περιοχής και το κλίμα ανασφάλειας και φόβου που επικρατεί λόγω της ελλιπούς αστυνομικής δύναμης...
Το πρωί της Κυριακής (26/05) κάτοικοι του Πωγωνίου προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του μεθοριακού σταθμού της Κακαβιάς, έχοντας στο πλευρό τους στην κίνηση αυτή πέρα από τον δήμαρχο, συλλόγους και φορείς της περιοχής και τον μητροπολίτη Δριυνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέα.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το πρόσφατο διπλό έγκλημα στα Κτίσματα, ένα χωριό που απέχει μόλις 100 μέτρα από τα σύνορα με την Αλβανία. Δύο ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους από έναν Αλβανό κακοποιό, ο οποίος στη συνέχεια απείλησε να τινάξει όλο το χωριό στον αέρα με χειροβομβίδες που είχε.

"Φοβόμαστε να μείνουμε στα σπίτια μας, φοβόμαστε να πάμε στα χωράφια μας, φοβόμαστε κάθε βράδυ για το τι θα μας ξημερώσει" δήλωσε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής, ο οποίος ζητάει, όπως και όλοι όσοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση, να επανδρωθούν άμεσα όλα τα τμήματα και να σταματήσουν να απομακρύνονται συνεχώς αστυνομικές δυνάμεις.

epiruspost.gr