Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Βόλος: Οικογένεια με 3 παιδιά βρέθηκε στον δρόμο - Τους έδιωξαν από το σπίτι που έμεναν!


ΦΩΤΟ από thessalianews.gr
Η πόρτα στο σπίτι που φιλοξενούνταν από φίλους τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έκλεισε οριστικά και βρέθηκαν πάλι στο δρόμο...

Η μοίρα δεν ήταν ποτέ απλόχερη μαζί τους. Στη ζωή τους πάντα αντιμετώπιζαν δυσκολίες. Δεν το έβαζαν όμως κάτω στις διάφορες κακοτοπιές, ξανασηκώνονταν και συνέχιζαν τον αγώνα της επιβίωσης μόνο και μόνο για τα παιδιά τους. Τις τελευταίες μέρες όμως έχουν λυγίσει. Η πόρτα στο τελευταίο σπίτι που φιλοξενούνταν από φίλους τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έκλεισε οριστικά και βρέθηκαν πάλι στο δρόμο.

Σε απόγνωση οι γονείς που βρέθηκαν με τα παιδιά τους στον δρόμοΤην τελευταία εβδομάδα «σπίτι τους» είναι το πάρκο στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας όπου έχουν στήσει μία μικρή σκηνή... και ένα μικρό τραπέζι. Οι ώρες περνούν βασανιστικά για τον κ. Γιώργο και τη σύζυγό του Ελένη. Δίπλα σε ένα δέντρο δύο ποδήλατα των μικρότερων παιδιών της οικογένειας. Η ζέστη αφόρητη, φαγητό τους εξασφαλίζει ο επιχειρηματίας ταβέρνας που λειτουργεί μέσα στο Πολιτιστικό κέντρο και οι μέρες περνούν με τους δύο γονείς να βρίσκονται σε απόγνωση, αφού δεν υπάρχει «ένα κεραμίδι» για να στεγάσουν τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με τον τοπικό ''Ταχυδρόμο'' η δεινή τους οικονομική κατάσταση έχει χειροτερέψει από τη στιγμή που κόπηκε τόσο το πολυτεκνικό επίδομα όσο και το επίδομα πρόνοιας που λάμβανε ο κ. Γιώργος και το οποίο σταμάτησε όταν μετά από εξέταση στην αρμόδια επιτροπή μειώθηκε το ποσοστό αναπηρίας που έχει με αποτέλεσμα και η τελευταία «σταλαμίδα» που ήταν αυτό το επίδομα να εξανεμιστεί.