Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Ατύχημα με 4 τραυματίες στην ΛΑΡΚΟ




Αναστάτωση το πρωί στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ μετά από ατύχημα που σημειώθηκε στο καμίνι Νο3 κατά την διαδικασία της αποσκουρίωσης.

Τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, ένας εργάτης και τρεις μηχανικοί, προϊστάμενοι.
Όλοι τους μεταφέρθηκαν στην Αθήνα στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν επιστρέφοντας στα σπίτια τους.


Διαβάστε την ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΚΚΕ στη Φθιώτιδα

Ένα ακόμα ατύχημα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο τμήμα με τα καμίνια τραυματίστηκαν, ευτυχώς ελαφρά, τέσσερις εργαζόμενοι. Είναι κι αυτό αποτέλεσμα συνδυασμού παραγόντων: εργολαβίες, εντατικοποίηση της δουλειάς, απαξίωση της επιχείρησης με σκοπό την παράδοσή της στο κεφάλαιο, λειψά μέτρα ασφαλείας και πρόχειρες επισκευές, όταν δε μπορεί να γίνει αλλιώς.
Και σε περιόδους ανάπτυξης της κερδοφορίας και σε περιόδους κρίσης ο ιδρώτας και το αίμα των εργατών μετατρέπεται σε πλούτο για τους "ολίγους και εκλεκτούς".
Η ειρωνεία είναι ότι το ατύχημα συνέβη τη επομένη της ευρείας σύσκεψης φορέων και παραγόντων στην Αταλάντη για το (προδιαγεγραμμένο)μέλλον της ΛΑΡΚΟ. Είναι ευνόητο πως η εκμετάλλευση του προσωπικού και τα ατυχήματα θα εκτοξευτούν, αν πουληθεί σε ιδιώτες, όπως σχεδιάζεται.
Είναι καιρός η εργατική τάξη, ο λαός να υπερασπιστούν τη λαϊκή περιουσία. Να πάψουν να θυσιάζονται για την αστική τάξη και το κοινωνικοπολιτικό της σύστημα. Να βάλουν πλώρη για τη δική τους εξουσία. Για τη δική τους κοινωνία, όπου ο πλούτος που θα παράγουν θα είναι πλούτος όλων και θα διατίθεται για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Στο σοσιαλιστικό τρόπο παραγωγής η ΛΑΡΚΟ μπορεί να αναπτυχθεί ολόπλευρα μέσα στο πλαίσιο ενός στρατηγικού κεντρικού σχεδιασμού για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας. Να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης προς όφελος του λαού.